THE PAVILLION

THE PAVILLION

Architect
MARLENE ULDSCHMIDT
Location
Carvoeiro, Portugal | View Map
Project Year
2015
Category
Pavilions

THE PAVILLION

MARLENE ULDSCHMIDT as Architects

THE PAVILLION has been designed as a modern day folly, is constructed of timber and glass and is located in the grounds of an existing detached villa in the Algarve.


The concept was to create a small private retreat close to the existing house with views across open countryside towards the sea beyond. The new structure is sited in a wonderfully mature setting but also in a part of the garden that was rarely used. Subtle changes are projected onto the timber slatted façade throughout the day created by the movement of the sun and the shadows from the foliage of the surrounding trees. A dramatic change occurs in its appearance when lit at night. The main secret of the building, the glorious south facing vista, can only be viewed from inside the contemporary installation.

Share or Add THE PAVILLION to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet
Warehouse Morinha
next project

Warehouse Morinha

Private Houses
Vila Meã, Amarante, Portugal - Build completed in 2020
View Project