Trendy by Vision Express

Trendy by Vision Express

Architect
EMKWADRAT Architekci
Location
Manufaktura, Al. Karskiego 5, Lodz, Poland | View Map
Project Year
2013
Category
Commercial Landscape
Szymon Polański

Trendy by Vision Express: a modern frame for high-end glasses

EMKWADRAT Architekci as Architects

Trendy by Vision Express is a new place in Manufaktura Centre in Lodz designed by EMKWADRAT Architekci – an architecture studio from Warsaw.


The project covered creation of a new logo, the design of furnishing elements and most of all interior architecture of an optic saloon dedicated to people who appreciate the highest quality, elegance, comfort, but also like to be intrigued with an interesting, sophisticated form. The space, minimalistic in terms of color and material palette, draws attention with the play of strong contrasts and the dynamic modeling of refracting surfaces of walls, furniture and mirrors. The aesthetic counterpoints to this "geometry of crystal" are the ovals of soft seats, cozy carpets and natural feeling of wood.


The interior is divided into clear zones of merchandise exposure and customer service. The luminous white wall surrounding the space is a spectacular background for each collection of glasses frames. The most sophisticated models are displayed in a separate space on the back of the saloon: refractions of the black cabinet hide the white illuminated boxes that highlight their contents perfectly. The central island of the saloon is designed as a place for the selection of glasses and professional consultation.


Colors, strongly limited by architects to contrasting white and black, are enriched by spectacular mirror surfaces and natural shade of oak and strengthened with the range of varied surface structures and finishes (gloss or matte). The interior, despite its simplicity, is thus very far from minimalistic monotony.

Share or Add Trendy by Vision Express to your Collections
Project Credits
Petite Maison
next project

Petite Maison

Housing
Normandie - Build completed in 2018
View Project