Ttc Elite Saigon Kindergarten

Ttc Elite Saigon Kindergarten

Architect
KIENTRUC O
Location
District 3, Ho Chi Minh City, Vietnam
Project Year
2018
Category
Primary Schools
Quang Tran

Ttc Elite Saigon Kindergarten

KIENTRUC O as Architects

TTC Elite Saigon Kindergarten is located to the west of District 3, close the city’s railway station.


The new kindergarten is built upon an existing foundation inherited from previous building. It is simply conceived in a pure geometric shape to provoke a sense of curiosity for the kids as they interact with it on a daily basis.


Consist of 5 levels, the building’s first 3 floors are reserved for classrooms and indoor playgrounds. The upper floors are for organizing events, stafftraining, and school administration departments.


As a “play” house for kids, the kindergarten architecture playfully expressed its characteristic through the relationship between its simplistic form and its height to width window composition ratio. The window arrangement seems random yet it is systematically calculated to ensure eachclassroom behind gets adequate natural daylight and ventilation when in use. The extended windowsill helps preventing direct sunlight from coming into the interior space.


The windows are apertures that peer the view from inside to outside, stimulating emotion, imagination and curiosity, establishing a direct relationship between the kids playing inside and the living, ever-changing external environment.


Through the openings, light runs along the colored windowsill, highlighting and washing over the interior space with its dyed color, reciting an enchanted and fairytale like atmosphere.  


In a holistic view, the architecture resemble a cubist form similar to the neighboring housing blocks. Yet by being sensitive to the surrounding context, and its historical trait, the introduction of the kindergarten into the grid has brought a fresh, attractive and lively breath into the area.

Project team
Architects
ACROPOLIS MUSEUM
next project

ACROPOLIS MUSEUM

Museums
Athens, Greece
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter