VALE DOS CRISTAIS RESIDENCE

VALE DOS CRISTAIS RESIDENCE

Housing

VALE DOS CRISTAIS RESIDENCE

Anastasia Arquitetos as Architects

Built in the city of Nova Lima, Brazil, the Vale dos Cristais residence is located in an uphill terrain and due to its linear proportions, the construction harmonizes with the landscape without interfering with its original topography. The residence has three levels as follows: the underground, the ground floor and the first floor. The spa and the sauna are on the underground; the kitchen, laundry and the living rooms on the ground floor, and the bedrooms on the first floor. In order to get a view of the valley and more sunlight, the social area is all in glass, facing the east and protected by a terrace. The living area facing the north has also a view of the valley and gets plenty of the afternoon sunlight. As the priority of the project is the outdoor area (leisure area), the architecture provides proportions to the outside, highlighting this area. Starting from some basic assumptions and solving them by its architecture, the project takes advantage of the beautiful view, the harmony with the landscape and its surroundings, the sunlight and ventilation and, finally, the integration between the internal and external areas

Project team
Prahran Hotel
next project

Prahran Hotel

Hotels
82 High Street, Windsor VIC 3181, Australia - Build completed in 2013
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter