Viewpoint Granasjøen

Viewpoint Granasjøen

Private Houses
Nerskogen, Rennebu, Norway - Build completed in 2017
Kjetil Nordø

Viewpoint Granasjøen

Bergersen Arkitekter AS as Architects

Viewpoint Granasjøen is a modern version of the old norwegian Gapahuk (english: lean-to), overlooking the Granasjøen lake in the scenic mountain region Trollheimen in Norway. The structure functions as both shelter/ summer house, grill shed, bath houseor just somewhere to take in the surrounding landscape, and was designed in close collaboration with the customer to suit his every need. The Gapahuk is clad in dark brown stained wood that match the main cabin on the property, a turf roof and large sliding glass panels towards the view that can be opened up to the weather. A specially designed and built bench makes sure of good seating. The exterior walls and roof are angled to make the building sit well in the landscape.


Project team
Foundation andmasonry
Product Specifications
BrandCategoryProducts
Bergene Holm ASInterior woodpanels
Otretek ASFurniture carpenter
Profil Fasade ASGlass panels and door
WindoorGlass panels and door
Amsterdam Bijlmer Arena TRAIN STATION
next project

Amsterdam Bijlmer Arena TRAIN STATION

Train stations
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2007
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter