Villa Rieteiland-Oost

Villa Rieteiland-Oost

Architect
Egeon Architecten
Location
Amsterdam, The Netherlands
Project Year
2012
Category
Housing
Chiel de Nooyer

Villa Rieteiland-Oost

Egeon Architecten as Architects

Clear almost mathematically devised private house carried out in wood and glass. Controlled elaboration, consequently carried out in interior and exterior.


To the traditional arrangement of living on the ground floor and sleeping on the upper floors a floor is added for working from home. The ground floor has a glass facade with large sliding doors on the garden side, so that the residents can benefit most from the view. The bedroom floor is more open to the inside, the outside more closed. The floor with the office an consultation room has views all-around.


The timber frame house is built from fair and sustainable materials, has a heat pump and low temperature underfloor heating, natural ventilation, high insulation values €‹of roof walls and floor, special heat-resistant glass, a sedum roof, attention to thermal bridging details and orientation. As a result, low level energy consumption realized.

Project team
Bosjes Chapel
next project

Bosjes Chapel

Chapels
Bosjes Farm, Witzenberg District, South Africa - Build completed in 2016
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter