Villa Wennerström

Villa Wennerström

Architect
Max Holst Arkitektkontor
Location
Stockholm, Sweden | View Map
Project Year
2016
Category
Private Houses
Lars Grafström

Villa Wennerström

Max Holst Arkitektkontor as Architects

This house was designed for a private client in 2014 and completed 2016. It is situated in a rural area east of Stockholm and the site has adynamic topography with visible granite rocks, view over a beautiful landscape and magnificent trees of a great variety – mainly oak and pine.

 

Our ambition was to create a building with a clear architectonic shape and structure that would follow the conditions set by context and as much as possible blend into the surroundings but at the same time create acontrast to the organic landscape. We believe this is achieved by the repetitive pattern of the facades and simple geometries as well as the decision to divide the program into two volumes.


The main volume contains public functions such as cooking, dining and socializing and the other rooms for media, work and sleep. The volumes are slightly angled to better follow the topography and hence simplify construction as well as to create better views from the interior of the house and an exterior space between the two volumes.

Share or Add Villa Wennerström to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
cooler/refrigeratorMiele & Cie. KG
StoveSmeg
Product Spec Sheet
cooler/refrigerator
Stove
by Smeg
Aqua Verde Residence
next project

Aqua Verde Residence

Private Houses
Austin, Texas, USA - Build completed in 2019
View Project