Vision Tube
studio a/b architects

Vision Tube

studio a/b architects as Architects

A pool house for an existing residence. Wrapped with tall hedges, the site is in a coastal, residential area on eastern Long Island. The main house is a barn-like wooden building, approached from the north, opening only to the east and west yards. The east yard incorporates a Japanese-influenced, stone garden. The west yard is an open lawn surrounded by trees; a large deck attached to the house, and a swimming pool at the southern end of the yard. Having no openings on the south of the house, the south yard was a non-distinctive back yard. The owner wanted the pool house to be located in this yard where it could naturally become a crossing point for the entire outdoor space. Taking the micro context of the site, this project explores a device to generate “outdoor walking connections”.


Two accesses are located on the east and west ends of the pool house. The east access is composed of shady stone steps with a side lattice wall, extending to the east garden. The west access is an open wooden deck topped with a lattice canopy, facing the pool. The sequence from shadow to light continues in the pool house, corresponding to the linear path of a walker. The walking circulations are intertwined with directional views opening outward, allowing the walkers to rediscover destinations, interests, and visual connections in the yard.

Share or Add Vision Tube to your Collections
Project Credits
Forced pause
next project

Forced pause

Housing
Budapest, Hungary - Build completed in 2018
View Project