VOV Apartment

VOV Apartment

Location
Kyiv, Ukraine | View Map
Project Year
2018
Category
Apartments
Alexey Yanchenkov
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
LED Pendant Lamp Flos
Armchair MDD Office Furniture
LED Floor Lamp — PinVibia
Fabric Chair With Removable CoverMoustache
LED Resin Wall LampSeletti spa
TableNormann Copenhagen

Product Spec Sheet
LED Pendant Lamp
LED Floor Lamp — Pin
Pin by Vibia
Fabric Chair With Removable Cover
LED Resin Wall Lamp

VOV Apartment

ater.architects as Interior Architects

This project was realized for a young couple with a child who are keen on fashion, music, and contemporary art. The apartment takes a two-level space of 100 sq.m. and located at the new residential complex in Kyiv, Ukraine.

 

The lower floor combines the living area with the kitchen and a guest bathroom. Upstairs, the family will enjoy their master bedroom with the wardrobe, a kid`s room, and a bathroom. Such planning solution provides a comfortable division into isolated ‘day’ and ‘night’ zones.

 

The living room embraces with its soft and cozy zone for listening to music and watching movies on the projector. As the apartment owner is passionate about listening to the music and is proud of his 3000 vinyl records collection, we designed a unique rack for his collection.

 

The dining area takes place between the kitchen and the living room as an island with a semi-bar counter expanding into the 4-seat dining table. The fully-equipped kitchen with the oak wood fronts and the black quartz countertop will bring joy from the cooking experience.

 

The first-floor bathroom is deliberately made in bright colors to wow the guests. The main accent here is the unplastered wall from concrete blocks and the self-levelling floor in a warm pink shade.

 

Hot-rolled metal stairs will lead you to the second floor. Under the stairs, there is a shoe rack and a wardrobe for outerwear. 

 

The bedrooms are compactly designed and are dedicated only for sleeping as the main family activities take place downstairs.

 

Bath and shower area are designed in custom concrete panels with a gradient effect. For various lighting scenarios, we used pendant lights and violet neon, which creates a unique evening atmosphere in the bathroom.

Featured Projects
Latest Products
News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More

Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall
29 Jun 2022 News
Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall

On a steep site in Mexico, Izar Houses by Taller ADG Alonso de Garay pay exceptional attention to en... More

25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More