Warehouse Morinha

Warehouse Morinha

Architect
stu.dere - Architecture & Design Studio
Location
Vila Meã, Amarante, Portugal | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Ivo Tavares Studio

Warehouse Morinha

stu.dere - Architecture & Design Studio as Architects

As if it was a game... so a new project started!

              

It was a sad and a empty place turned into a large light space and dynamically fitted, as a space for children should be.

 

In the first contact with the building, it was found a place too wanton in terms of space distribution. Despite the client's request for an open space concept, the intention was to create a sense of exploration as one walked through space, as though it were a labyrinth, like a game for a kid. Hence the implementation of the wire mesh, which creates a physical but not visual barrier, thus fulfilling the client's premises.

 

In addition to the area devoted to displaying and storing the items, the ground floor includes an office and a small storage room. When accessing the upper floor, there is a studio for product photography. This  division was subdivided into two spaces with a glazing system, which were designed to expand space.

 

The materials used have been selected in such a way that their use is unique, without the need for adjacent layers and finishing with other products . Honeycomb polycarbonate has been chosen for the interior walls, suggesting an industrial appearance in harmony with the microcement-coated floor. To counterbalance this, the ceilings and the office were lined with birch plywood, creating a more intimate feel. This note has a regular metric that allows both the rhythm to be created and the organization of space, such as furniture layout, to be guided.

 

A small area dedicated to children was created next to the stairs to the upper floor. This playful space was covered with polycarbonate and with a double height, at which the lights of a design object fell. The lights reflected in the polycarbonate allude to a world of magic, imagination and creativity. The industrial style pendant lamp was designed specifically for the place.

 

Materials used:

  1. POLICARBONATO ALVEOLAR - Interior Walls
  2. BIRCH PLYWOOD – Interior Walls and Ceilings
  3. EXPORLUX – Wall Lighting
  4. FONTINI BY FONTE BARCELONA – Ceramic switches – DO colection
  5. MICROCIMENTO - Microcement floors, Natural finish;
  6. WELDED MESH – Metal separation mesh.
This story is available in multiple languages
Share or Add Warehouse Morinha to your Collections
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
PendantMuuto
Ceramic switchesFONT BARCELONA & FONTINI
Wall LightingExporlux
Microcement floors, Natural finishMicrocimento 4UDECOR
Product Spec Sheet
Wall Lighting
Microcement floors, Natural finish
Loft With Love
next project

Loft With Love

Private Houses
Prague, Czech Republic - Build completed in 2019
View Project