Western Studio

Western Studio

Architect
goCstudio
Location
Belltown, Seattle, WA, USA | View Map
Project Year
2019
Category
Offices

Private Houses
Aaron Leitz
Product Spec Sheet

ElementBrand
Kitchen and Bathroom Fixtures Dornbracht
Bathroom TileStatements Tile
Dining ChairsCHADHAUS
Door HardwareEmtek
Dining and Entry Pendant LightsStudio davidpompa

Product Spec Sheet
Kitchen and Bathroom Fixtures
Bathroom Tile
Dining Chairs
Door Hardware
by Emtek
Dining and Entry Pendant Lights

Western Studio

goCstudio as Architects

The transformation of this existing commercial unit into a live/work space started with the designation of the two primary functions: photography studio and sleeping quarters aka “snaps and naps”. Our client is a software engineer by day, photographer by night, and host to social gatherings on the weekends and really wanted to use his living space in a variety of ways. 

 

We remodeled and expanded the existing kitchen and bathroom spaces to all be housed in one box or cocoon space that could be closed off from the rest of the open floor plan. This box is built out with a multitude of concealed storage both above the upper platform and in and around the sleeping nook. The new insertion is built using stained plywood at the exterior, a felt lined bedroom, and a bathroom completely rebuilt with a new lining of venetian plaster. The dark muted palette creates an inviting backdrop to the open plan living space. Custom details are visible throughout the interior.

 

The sleeping nook features a ‘skylight’ above the bed which allows light and ventilation into the space via the combination of a concealed light box and fans. The neutral grays of the exterior continue through to the plaster of the bathroom interior with a custom carved Jatoba sink and vanity adding warmth and colour. Black Dornbracht fixtures are used both in the bathroom and kitchen. A new custom made dining table with top to match the Jatoba kitchen counter and bathroom vanity is accompanied by “Hanko Chairs” from Chadhaus. The photography studio utilizes a steel gantry which can hold various backdrop panels to divide the shoot space at varying depths from the dining room and kitchen.

 

Material Used :
1. Dining Chairs: Chadhaus
2. Dining and Entry Pendant Lights: Studio David Pompa
3. Kitchen and Bathroom Fixtures by Dornbracht
4. Shower Rain Head: Cura
5. Bathroom Tile: Statements
6. Door Hardware: Emtek

This story is available in multiple languages
Project Credits
Architects
Structural Engineering
Barn conversion in Loubí
next project

Barn conversion in Loubí

Private Houses
Loubí, Holany, Czechia - Build completed in 2018
View Project