ZD House

ZD House

Architect
Studio ZADES
Location
Saint-Didier-au-Mont-d'Or, France | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Vladimir DMDJ
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Interior lightingMuuto
Shutter EHRET
NATURE-SL12
Flooring Marazzi
WindowsInstallux Aluminium
Facade claddingKnauf
DoorsPFLEIDERER

Product Spec Sheet
Interior lighting
Shutter
NATURE-SL12 by EHRET
Flooring
by Marazzi
Windows
Facade cladding
by Knauf
Doors

ZD House

Studio ZADES as Architects

The ZD house is located in a residential area of ​​the town of Saint-Didier-au-Mont-d'Or, near Lyon in France.

 

The parcel, with a south orientation on the street side, which requires the establishment of a house at the back of the plot. This L-shaped layout frees up as much space as possible for the south-facing garden to enjoy the terrace and the swimming pool.

 

Access to the house is via a narrow passage leaving no view of the garden. It is once you enter the house that the garden is revealed and thanks to the large glass opening, it ends up becoming one with the house. Large sliding glass windows transforming the living room into a huge terrace opening onto a green space, erasing the separation between inside and outside.

 

The concrete structure of the house incorporates large spans which accentuate the idea of a floating box and promote a completely free and continuous space. The materials are used in a radical way, the entrance and garage part is in concrete forged in wooden plank. Inside the walls are also left in raw concrete. The use of wood for all shutters, garage door and interior carpentry recalls the imprint of wood left on concrete.

 

The large white volume of the floor seems to float above a volume of glass. The only opaque concrete volume on the ground floor contains the entrance, the toilet and the rear part of the kitchen.

 

The ZD house, with its large volumes and its raw and minimalist materials, inspires sobriety.


The concrete symbolizes the passage of time and exposes the existence of the life of the building.

 

Material Used:

  1. Facade cladding: Concret Brut and Knauf XTHERM ITEX SUN INSOLATION
  2. Flooring: Marazzi floor and wall tile bathroom
  3. Doors: Pfeiderer laminate
  4. Windows: Installux aluminium
  5. Roofing: roof flat exterior insulation
  6. Interior lighting: SLV lighting
    1. Muuto Ambit Rail Suspension
  7. Workplan Kitchen: Granite copacabana
  8. Shutter: Ehret - NATURE-SL12
This story is available in multiple languages
Share or Add ZD House to your Collections
Project Credits
Architects
Products used in this project
Work & Co Office
next project

Work & Co Office

Offices
Copenhagen, Denmark - Build completed in 2020
View Project