The Forest House

The Forest House

Arquiteto
Kevin Lloyd Architects

Bloc Architects
Localização
Umhlanga, South Africa | View Map
Ano do Projeto
2017
Categoria
Casas Particulares
Peter Oravecz – podSTUDIO Photography
Folha de especificações do produto

ElementoMarca
Taps, mixers, shower rosesHansgrohe SE
Kitchen sink & prep bowlBLANCO
Basins and toiletsCeramica Catalano
SanitarywareClassic Trading
Brick PavingCorobrik
Pluvia roof drains, Concealed cisternsGeberit

Folha de especificações do produto
Taps, mixers, shower roses
Kitchen sink & prep bowl
por BLANCO
Basins and toilets
Sanitaryware
Brick Paving
por Corobrik
Pluvia roof drains, Concealed cisterns
por Geberit

The Forest House

Kevin Lloyd Architects como Arquitetos

The Forest House is an exploration into materiality, light and the integration of architecture into the landscape. Situated in an exclusive forest estate in Durban, South Africa, the forest house strives to frame the landscape with clean horizontal lines.


The home celebrates raw materials, which helps soften the transition between built form and the precious landscape that surrounds it. This raw materiality reinforces the honesty behind the architectural tectonics of its construction.


Through subtle manipulations of materials and forms we sought to alter perceptions. By chamfering brutal edges, we revealed concretes cool elegance. Concrete Frames are propped off steel columns converting heavy and cumbersome to light and agile.


The pool straddles inside and out, pulling ephemeral reflections of sky and clouds deep into the house. The indigenous wild grasses on the roofs blur boundaries between the landscape and architecture. Besides adding an animated aural experience, the planting offers a more pragmatic insulating layer from the outside.


Conceptually, the house consists of two rectangular boxes on ground (‘Service’ and ‘Storage’ boxes), on either side of the site. On top of this another box, the ‘Living’ box, bridges across the two lower boxes.


The ‘service’ box, to the West, houses the triple garage, laundry, scullery, staff apartment, gym and office. The ‘Storage’ box to the East, houses general storage and specialized equipment. Both are clad with timber screens to ensure privacy from the open plan ‘play’ area, which sits directly under the ‘Sleeping’ box.


These two ground floor boxes serve to provide privacy from the neighbors, and frame the prized views over the Northern landscape and distant sea views.


All doors and timber screens slide away seamlessly into cavities, ensuring cavernous volumes interact directly with the landscape. This house was designed around the sub-tropical Durban climate and the young client’s social lifestyle.

Compartilhar ou adicionar The Forest House às suas coleções
Créditos do Projeto
Wilhelminapark
próximo projeto

Wilhelminapark

Casas Particulares
Wilhelminapark, Haarlem, Netherlands - Construção concluída em 2019
Ver projeto