Artist

An overview of projects, products and exclusive articles about artist

NewsNews • 16 Jul 2020

MVRDV transforms 19th century Polish building into transparent coworking hotspot

MVRDV renovated a 19th century heritage building in Wrocław, Poland, and added an extension respectful of the existing building by continuing the same roofline and facade rhythm. The 4500 m2 coworking hotspot includes an event venue, a food hall, a café, and a rooftop terrace.  © Juliusz Sokołowski The entrances on each end of the building have a triple-height stepped void. The old building is interpreted as the formal side and the newly added extension as the informal side. Both sides have a triple-height stepped void at the entrance. © Juliusz Sokołowski The formal entrance houses a café with exposed brick walls from the original building. © Juliusz Sokołowski The informal entrance has a... More

Project • By Bureau Brisson ArchitectesPrimary Schools

Transformation of two classroom in Pully

Following a reorganization of the distribution of pupils in the various colleges in Pully, the Collège des Alpes became a purely primary school, making some of its equipment obsolete. Following the work undertaken in the summer of 2016, which saw the science room moved to the Collège Arnold Reymond, the areas on the lower ground floor of the Collège des Alpes were redesigned and a surface area of almost 300m2 was freed up for the creation of an APEMS for about 85 children. The premises were therefore redesigned to correspond to their new function, in particular by creating cloakroom areas and dividing the surface area into different sub-areas. In addition to a management office, a staff room and a professional kitchen,... More

Project • By Archi-TectonicsApartments

Loft 8B

Loft 8B resides comfortably in the 497 GW Building, where we translated the architectural design of the cascading glass facade to the interior, with a folded bogwood spine that spatially organizes the apartment— separating and connecting, displaying and privatizing. The bogwood’s lit axis branches to the music room, guest bathroom, master bedroom, and bathroom. The interior also includes a blue-glass master bathroom, which contains an overflow bath and steam shower, and art storage areas, which are either within the bogwood spine or in rooms concealed behind pivoting walls. The loft also includes a 7ft long steel fireplace set in a mantel of local stone.   Material Used : 1. Stone: Stone Source 2. Glass: Carvart Glass 3. Kitchen: Boffi... More

Product • By Art EcoLa Rose Du Vent

La Rose Dy Vent, print collection

Print Collection dedicated to the diferent winds... or different states: ease, diligence, interaction, family... Print size: 50 x 50 cm. Medium: paper, canvas. Excellent for home and office decoration. Author of the Collection - Lina Stern. More

Project • By VIBHOR SOGANISculptures

Through the Depths

It is with incessant and intense efforts that brilliance comes out... It is with unrelenting focus and passionate perseverance that the outcome gets magical... Through the Depths is an ode to such passion, endeavour and intent... that results in a ‘Gem’, which is a marvel of nature.   A gem that is delicately extracted ‘Through the depths’ of the earth and finely crafted by the ones who care.   Fabricated over a period of nine months, as a symbolic portrayal of constantly changing life, the installation represents the process of extraction of raw stone from the depths of the earth and its subsequent refinement into an aesthetic symbol. Standing 12 feet tall on an elevated stone surface from the ground... More

Project • By Dellekamp SchleichArt Galleries

Studio Roel

This project was made for an artist and good friend who came with the intent of building a studio / gallery in the middle of the forest, 45 kilometers from the center of Mexico City and a few minutes from a town called Cruz Blanca, in Cuajimalpa.Monumental and respectful, the visible structure is placed in the thicket of the forest. Its lyrical relation with the environment encourages dialogue with the volume; a grid of columns and beams surrounding it act as a skeleton, but at the same time modulate and order space.Low budget, spaciousness, simplicity, and tranquility were the key concepts that set out clearly the priority assumptions of the project.We obtained a budget of $ 75,000 dollars for the construction of this space with a carving,... More