‬ interior architecture

An overview of projects, products and exclusive articles about ‬ interior architecture

Project • By Destudio ArquitecturaApartments

HOUSE | CASA EN GORGOS

Casa en Gorgos is presented as a comprehensive housing reform project in the city of Valencia. With more than 120 m2 of usable area and a distribution enhanced to the maximum, the clients were clear that they were looking to gain amplitude and light to the whole house. For this, the team of architects of Destudio has designed a house designed to be lived in, enjoyed and adapted to the needs of today. Germán Cabo Germán Cabo The post Covid era has led us to rethink the spaces we inhabit, being essential to design a house completely open to the outdoors and illuminated by natural light. Ventilation is another key factor in this project, so it has been decided to recover the original balcony of the house. The balcony i... More

Project • By BAREA ArquitectosPrivate Houses

TWIN VILLAS

Nature, steep slopes, and breathtaking views are the scenery where these twin villas emerge, cantilevering boldly over the terrain to contemplate a horizon drawn by mountain and sea. Caption A custom-built architecture, habitable, integrated with the surroundings, and designed with the aim to fuse the experience of its inhabitants with the landscape. Premises which guide the design of these singular villas located northeast of Mallorca island. Caption The threshold leads the visitant into the upper floor, where four exclusive suites, supported by impressive six-meters-long metal brackets, cantilever over the terraces of the inferior floor. In this lower level, boundaries disappear, a succession of open spaces coexist around a ce... More

Project • By Anat Herman Architecture and Interior DesignCity Halls

city hall design, 'rishon lezion', Israel

The new Rishon Lezion Municipality Lobby was designed by Anat Herman Wincygster Architecture and Interior Design Studio. The municipality's location in  in the heart of the city inspired the design concept: a meeting point, a kind of 'urban piazza' that connects the outside and inside, designed in a modern style that gives an inviting feeling to city employees and residents. Tamir Rogowski Tamir Rogowski The lobby uses colors and materials inspired by the sea, orchards, wine and sands that symbolize the city. These were reflected in the terrazzo flooring as an image of sand and rocks, in the modern reception desks covered with tiles in greenish colors, in the innovative lighting fixtures and of course in the modern and luxur... More

Project • By andrea rubini architettoApartments

house––06

House––06 was born from the restructuring of an apartment of around 100 sq.m. andrea rubini architetto The house, built at the tail end of the 1960s, identifies the classic distribution of central corridors and the disengagement of all the other rooms, where it was decided to keep and substituting the walls, which divided the corridor from the daily living quarters with a touch of polycarbonate. andrea rubini architetto This particular choice has created an element of three-dimensional divide which allows natural light to shine through including all the corridor. andrea rubini architetto The project foresees also the union of the kitchen and living quarters by identifying an undivided separated space from the c... More

Project • By andrea rubini architettoPrivate Houses

House—08

House #08 is a 130 sqm apartment on two levels in Milan. The project consists of small changes to the existing layout in search of long perspectives and space flexibility. The entrance with the presence of an exposed metal staircase connecting the two levels was the starting point of our first considerations. It gave a weird perception of entering the house through a series of stairwells. Carola Merello We therefore decided to eliminate such presence by covering the metal staircase completely, thus obtaining a closet under the stairs too. Through the application of wallpaper, you now pass the entrance door straight into a hushed environment which illusively restores a complete abstraction of the space. All existing first lev... More

Project • By VersatilePrivate Houses

Family House Prague

Wood, industrial elements and an emphasis on quality lighting form the main elements of the interior of a large family villa in a quiet part of Prague. STUDIO FLUSSER The living area is dominated by a custom-made light fixture made of hand-blown crystal glass pieces. STUDIO FLUSSER The long corridor connecting the vestibule and the main living area is lined with wood with integrated doors, the space is lit by skylights. STUDIO FLUSSER High-quality materials, especially wood veneer, were used to visually connect all the rooms, despite their often very different functions - study, cinema room, wine cellar or massage room. STUDIO FLUSSER More

Project • By VersatileApartments

Loft Karlin

The apartment is located on the top floor of a building in the heart of Karlín, offering unforgettable views of the surrounding area and the adjacent Vítkov Hill. STUDIO FLUSSER   Due to the industrial feel of the entire building, the interior is designed as an industrial loft apartment. STUDIO FLUSSER   The main living space is of a linear plan connecting the two facades - on one side there is a semi-closed seating area, on the other side a dining room connected to the kitchen. STUDIO FLUSSER   The bathrooms are designed for both residents of the apartment - the men's in dark tones using natural slate, the women's in soft natural shades. STUDIO FLUSSER   More

Project • By Look CompositesRestaurants

Dubai Restaurant Mix by Alain Ducasse

Construction of two large forms in the interior of a luxury restaurant in Dubai. These pieces make up a giant egg on which the restaurant revolves. For its construction, a metallic structure has been used, on which a series of prefabricated GRP pieces with a special design and a reflective golden finish have been fixed. The complex is crossed by an elevator for guests. The lower part of the egg houses the bathrooms and the upper part the V.I.P. with a spectacular latticework on its ceiling. Caption Caption OBJECTIVE OF THE PROJECT- Adaptation of a spectacular design to a structure and prefabricated GRP pieces.- Optimization of the structure and the GRP for its transport and placement.- Manufacture of multipurpose molds to complet... More

Project • By BIENENSTEIN CONCEPTSShops

Yves Salomon Shanghai

BIENENSTEIN CONCEPTS was asked to envision the new YVES SALOMON store at the prestigious luxury shopping mall Plaza 66 in Shanghai, China.  While developing this new store concept for the more sportive clothing line that is part of the Yves Salomon brand, a dynamic curved wall line slicing through vertical planes became the core architectural gesture. The void that develops behind the bend allows for additional space for a fitting room, concealed cash desk area or back-of-house functions, depending on the actual available layout.Modern simplicity was key for the interior architects with the aim to create an open, airy backdrop for the diverse clothing collection. Rough, textured surfaces were superposed with more sophisticated and soft... More

Project • By BIENENSTEIN CONCEPTSApartments

City Park Suites

Conceived in the spirit of exclusive hotel suites, the compact apartments on the exclusive Parkring boulevard in the city centre, cater to out-of-towners as well as they serve as Viennese pied-a-terre to foreigners.  BIENENSTEIN CONCEPTS accepted the challenge to turn a former office space into highly functional yet detailed and luxurious apartment suites.The design concept for the interiors centres on the creation of a clean spatial geometry that defines the spaces and a refined palette of muted yet warm materials. Wildruf A wealth of functional and aesthetic details, like thin shadow gaps that trace the intersection of walls or built-in storage and ceilings, articulate and enhance the interior spaces. All climatic and utility... More

Project • By Lab4 architectsOffices

Moustakas Accounting Offices

The project deals with the redesign of a rectangular floor plan of 150 square meters, in the center of Alexandria city in Greece, in order to house an accounting company’s new offices. The design and construction were undertaken by Lab4 architects and PMG Engineers. Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr The total area is divided into subspaces which include a reception room, two director offices, an employee’s room as well as a meeting room. The floor plan is completed with the auxiliary spaces which include a kitchen, a WC as well as a storage room. The basic design parameter is the open plan, with the aim of the unimpeded flow of natural light with... More

Project • By MGK ArchitectsApartments

APT TESTACCIO

Located in the Testaccio district in a building of the early '900, between the Lungotevere and the Slaughterhouse, the apartment overlooks almost entirely on the plane trees and the river, creating a different scenario in every season. The restructuring has focused on the redefinition of services and a new general concept to make the environments more functional and adherent to the needs of the new client. Caption Caption The interior design maintains the original conformation marked by load-bearing masonry and develops from a distributive filter, apparently treated in a neutral, silent way that actually welcomes the natural light and color coming from neighboring environments, animating in a different way depending on the positi... More

Project • By InternovaApartments

Berlin Penthouse

Studio Novono from Berlin is the interior designer of this 475,00 m2 penthouse in Berlin. All the custom furniture was produced, delivered, and assembled by us. The kitchen niche part is hidden behind wall claddings, where most of the appliances are. The central kitchen unit wraps around two columns, hiding the main installations behind the claddings. The third element is the kitchen island which is a cooking and food preparation unit. All together, these three elements create a functional space with many hidden storage compartments. Ulf Saupe - Done Studio The fireplace is paved with natural Italian limestone in the upper part and dark marble with a specially developed finish in the lower part. All the edges of the fireplace base ar... More

Project • By asap/ adam sokol architecture practiceHousing

Black Diamond House

Situated on an urban infill site, this house builds on Buffalo’s rich architectural heritage, with works by Frank Lloyd Wright and H.H. Richardson only steps away. But rather than looking only to the past, the house offers a model for twenty-first central urban life, with a soaring interior space organized around views, nature and daylight. At the same time, the exterior respects the massing and rhythm of the historic neighborhood in which it is situated.​ Caption So as to fit into the urban context, the design began with the exterior volume of the house that previously occupied this site and burned down. From this starting point, adjustments were made to accommodate programmatic priorities: one wall was angles back six degrees... More

Project • By asap/ adam sokol architecture practiceApartments

X House

Situated in Beijing’s tallest residential structure, the X-House is a showcase business and residential space for a prominent international entrepreneur. Designed to accommodate business meetings, banquets, guests, and other functions, the space features a 1000-bottle wine cellar, tasting room, and spa bathrooms.​ Jonathan Leijonhufvud Jonathan Leijonhufvud Caption The design is based on a system of Bézier curves, giving each space a unique and distinctive quality, creating a completely unexpected experience high above the streets of Beijing. Collectively, the spaces act as a network of domes, almost like a cave, creating opportunities for views, privacy, exploration and surprise. Jonathan Leijonhufvud J... More