Shop design

An overview of projects, products and exclusive articles about shop design

Project • By BWM Architekten und PartnerRestaurants

Der gute Fang – Fischbar

Hannah Neunteufel’s new culinary hotspot, “Der gute Fang – Fischbar”, is located in the newly renovated Stadthalle Ybbs. BWM Architekten developed a versatile F&B concept to meet the diverse requirements of the popular restaurateur and catering specialist’s new eatery. BWM Architekten / Mato Johannik Erich Bernard: “In terms of the interior design, our objective was to create a place that is truly unique, a place you visit to have a Danube-related experience. We want guests to truly feel that this place is infused with the Danube. To achieve this, we are using the colours of the Danube and also referencing the river’s fluctuating water level. The strong sense of horizontality is another im... More

Project • By MosaShops

BRAX Flagship Store

Project BRAX Flagship Store, published by Mosa. Location: Erlangen, Germany Category: Shops Connect with Mosa for more information More

Project • By id inc.Shops

BAKE CHEESE TART CIAL YOKOHAMA STORE

Interior design of "BAKE CHEESE TART" CIAL Yokohama store specializing in freshlybaked cheese tart. Since the shop is a factory integrated type, we expressedhow cheese tart baked in the oven flows onto the conveyor belt to the guests.The sloping counter enhances the attractiveness of freshly baked cheese tart. Although it is a very small store, it gives a big impression compared to other adjacentstores due to the structure that does not separate the sales floor from the factory.By arranging kitchen equipment and materials, we convey the concept of factoryintegration more clearly. In addition, the package display is also expressed as if thepackage were being carried on a conveyor belt. In that way, an uplifting feeling werebrought by the wh... More

Project • By BrigadaShops

Alfa Vision

The Alfa Vision eyewear store in Masarykova Street in Zagreb posed a challenge to achieving maximum functionality within a small space. By applying an innovative approach to product display and using wooden and copper decorative elements, our team has created a welcoming and functional retail space that exudes warmth. The centre of the store is dominated by a counter that acts as a cash register as well as a point of customer service. Such a layout allows customers to freely flow through space, independently browsing and trying on products, which are accessibly displayed on long open shelves with large illuminated background. Mirrors are strategically placed throughout the store, allowing multiple customers to try on products simultaneousl... More

Project • By INT2 architectureShops

Interior Optiroom

The interior of the store reminds a cozy living room where visitors can choose unique glasses or frames in a homely atmosphere.   Functionally the store's space is divided into three zones: exhibition, technical (optometrist's office, utility room, bathroom) and lounge area.   The exhibition area is very bright with white walls and a high ceiling. Here, along the walls, the main exposition is located on lighted shelves. Unique and more expensive glasses are placed on a free-standing shelving unit. At the center of the space there is an isle with hidden storage and a glass display case. Here one can try on the glasses without rush. The isle is supported by the reception desk with a brass top and an embossed minimalist bottom, w... More

Project • By Chenin StudioShops

microtel

Microtel is an effort to create a flexible build that allows the user to present their different reading from the space. The spatial organization of the  project is based on the dual "visible" and "hidden" and the definition of different uses of the space in this dual is looking for an economic solution to reduce expenses and speed up the process of implementation. At the same time, the project tries to minimize its borders with the city (only one glass facade) and inform it’s user free of uproars, advertise and turbulence the urban walls. The project has a quiet presence on the urban wall and presents itself to the city only with a brief sign that extends from the roof to cover the installation parts. In this duality, the stor... More

Project • By BWM Architekten und PartnerShops

LGV-Gärtnergschäftl

Somewhere between market stall and greengrocer: the new LGV farmers’ store   Vienna’s market gardeners produce fresh fruit and vegetables every day. The LGV farmers’ store, near the centrally located Naschmarkt in Vienna, was created with the aim of reinforcing and promoting them as a brand. The goods sold here are fresh, seasonal produce delivered daily by Vienna’s market gardeners, as well as special baked goods, dairy products and a wide range of regional products. The 100m2 shop is located in a historic listed building. A staircase leads from the gallery in the main sales room down to the cool dairy section (the “Meierei” ) in the basement. This original iron staircase reinforces the atmosp... More

Project • By Seth Powers PhotographyRestaurants

Peet's Coffee Donghu Road

The first Peet’s store outside of the Unites States. The designer Kokaistudios choose to follow the coffee and make its journey from bean to final product the central experience of the space all the while keeping the California vibe.  The 340 sq.m flagship is located on the ground-floor of a reconverted office tower on a leafy beautiful street in Shanghai and features both indoor and outdoor seating linked by a series of swing-up windows that create a strong al-fresco feel. The interiors are designed to create an immersive coffee experience and the space revolves around the large semi-circular main bar counter where customers can get an up-close view of the baristas at work backed by the open-view roaster area housing the large... More

NewsNews • 24 Jun 2020

Moscow’s Grechka Lab Bakery peels back layers to reveal an eclectic pre-revolutionary atmosphere

The Grechka Lab Bakery by Veter Architects aims to recreate the pre-revolutionary atmosphere of a Moscow bakery within an existing building dating back to 1914.    Mikhail Loskutov With its bright interior and high ceiling, the building originally contained a bakery that was part of a large chain of Moscovian bakeries called ‘Titov and His Sons.’ Although a grocery store subsequently replaced the bakery, the building façade still retains an antique sign from the 1920’s reading ‘Bakery OTD M.G.K.I.O.’ Mikhail Loskutov Working to keep and restore what has been found under layers of finishing materials applied over the years, the space conveys a natural uniqueness, rather than delibera... More

Project • By BAUMShops

Nijinoiro

Japan studio based, BAUM Co. Ltd., has completed ニジノイロ a beauty salon in the heart of Fukui. The 45,67 squared meter space, with three meter of ceiling, converts a small café into a hair salon and esthetic salon on the ground level of a mixed use commercial/ residential building. The access to the store takes a step back from the road, therefore the entrance is framed into wide wooden glass windows to secure the right balance of natural lighting. Within the salon, the layout allows users to visually and acoustically separate the activities from the hustle and bustle of the street, the private room and the toilet. A cross wall cut the almost regular perimeter conferring dynamicity to the plot.   The natural textures of materia... More

Project • By Seth Powers PhotographyShops

Victoria's Secret Flagship Stores

Victoria's Secret flagship stores in Shanghai, Beijing and Hong Kong, opened in 2017 and 2018.  More

Project • By BAUMOffices

BostonClub BLDB

Located in Sabae, Fukui Prefecture, Japanese studio BAUM Co.Ltd has installed a new building for BostonClub BLDB built on an area of 384,17 squared meter. The project involves the conversion of a space that housed a warehouse into a eyewear shop, museum and a laboratory.   The first intervention was to reveal the existent space and to connect it to the main headquarter by a footbridge. The led architect Daisuke Kishina selects a transparent solution  to allow the company stuff to admire the surroundings.  By using " Shakei- 借景", a landscaping techniques used in Japanese gardens, the background landscape has incorporated into the project.   The volume includes four storey connected by a concrete staircase. Placed in t... More

Project • By Comelite Architecture Structure and Interior DesignShops

French Chocolate Store Design

Featuring subtle hints of Rococo style in its charming modern interpretation, this French Chocolate Store Design in Sakaka, Saudi Arabia, is both quaint and contemporary. Its mint green exterior with large windows immediately takes you away to the fancy sidewalks of Paris. The white and wood interior with lush chocolatey displays is just as welcoming. This shop is a delicacy in space form. The whimsy of the pastel theme and the fantasy of the unique light fixtures gorgeously cap off the whole store’s ambiance. More

Project • By IMA InteriorsShops

Boutique Swind

The architectural design of the flagship store, of the French brand of swimming suits “Swind”, is an invitation into the story of an imaginative submarine world. Located in Disney’s new ecological park near Paris, this new retail space embodies the natural spirit of the park by providing customers with a unique experience in an underwater scenery. Here, the materials become the independent tools and customer become an experimenter of the suggestive space.   The essence of this store is to combine the retail function with a unique experience of bio-design. In this deeply immersive atmosphere customers navigate through a space where the connection to natureis expressed by the organic shapes of the furniture and t... More

Project • By plajer & franz studioShops

KARL LAGERFELD new store concept

KARL LAGERFELD has re-opened the first store in germany showcasing the brand’s new retail concept. The design is taking inspiration from Karl Lagerfeld’s own office and home and shares his fascinating world with the customer. Spanning 140 sqm, the flagship-store is located in a historic building in the city centre of Munich. The new retail concept focuses on an elegant and clean aesthetic that ensures an inviting, light and open feel. The store’s ventral element is an installation of chrome frame elements placed in front of a generous marble staircase. It leads to the upper floor along a deep black wall.welcome to karl’s worldThe retail design is characterized by furnishing elements from Karl Lagerfeld’s living environment.... More