Terrace

An overview of projects, products and exclusive articles about terrace

Project • By Vizdome SpacePrivate Houses

La Bella Villa

​Country house in Kharkiv Oblast with carport and terrace​ More

Project • By Mariana MartiniResidential Landscape

RJ SAINT TROPEZ | Penthouse

This seafront terrace was created to host friends and share beautiful moments of relaxation between the barbecue and jacuzzi. The space is profuse with plants and shrubs. Minimalist and elegant furniture, black tones, warm wood accents and the natural deck bring a mellow vibe to the welcoming space.Ph: Nathalie Ventura More

Project • By COOKFOX ArchitectsOffices

COOKFOX Studio

Nestled among the skyscrapers of “billionaire’s row” are the historic jewels of Midtown Manhattan’s rise into the sky, the fashionable towers built by companies like Goodrich and General Motors, in muscular iterations of gothic revival, Viennese Secessionism and Art Deco styles. Designed by Carèrre& Hastings for the Fisk Tire company in 1920, the Fisk building’s 26 floors taper back in a series of terraces. COOKFOX chose the 17th floor to explore the next generation of workplace, a studio designed to join three planted terraces in an expression of our mission to connect people to nature within the built environment. Entry is defined by a crisply demarcated gallery hall, its expanse of exhibition walls and rhythm of concrete beams establ... More

Project • By SpectrumRestaurants

Restaurant kalaki

Restaurant Kalaki is the first Michelin rated fine dining restaurant operating in Tbilisi, Georgia.Located in one of the oldest neighborhood in Tbilisi with diverse architectural styles and historical layers superimposing over 150 years of history, the architecture of the project was carefully considered and detailed for the contextual setting, yet with a quest to create a classical and sophisticated environment within the texture of old town. The fundamental design concept of the project surpasses the typical designation of a luxurious restaurant and its main function, rather offers an unparralleled settings and meeting space where people experience and socialize in a magical atmosphere, which takes them away from city reality. The name of... More

Project • By Seth Powers PhotographyOffices

Kokaistudios Office

Kokaistudios is an award winning architecture and interior design firm founded in 2000 in Venice by Italian architects Filippo Gabbiani & Andrea Destefanis.Headquartered in Shanghai since 2002, they have grown into multi-cultural firm of 60 people working on a global scale with projects in Asia, the Middle East, Europe and North America. Kokaistudios partners with their clients to collaboratively develop innovative & ground breaking projects in diverse fields of design.Primarily focused on developing cultural, corporate, commercial, hospitality & retail projects, the firm has also worked extensively on urban regeneration projects involving the requalification of heritage locations.Kokaistudios aims to develop projects that add p... More

Project • By Levitt BernsteinUniversities

Wilkins Terrace

Despite the scale of UCL’s estate, the University lacked good quality collegiate external space. Through their masterplan, an opportunity was identified to create a new courtyard terrace above an existing service yard to the rear of the Wilkins Building, UCL’s original home, to provide a new high quality piece of public realm for both staff and students.We developed the idea of enclosing the services yard as an undercroft, allowing the external space above to become the new amenity for a variety of uses. This is conceived as a contemporary, high quality, stone landscaped terrace set within the historic courtyard. As well as being split level with a new lift and grand staircase, this also creates new routes across the campus, bringing activi... More

Project • By OB Architecture LtdPrivate Houses

Holm Place

Holm Place is a new dwelling in the rural village of South Warnborough, Hampshire, UK. Planning permission was granted in August 2014, and the project was completed in July 2017.The 0.12 hectares site is located in the upper garden of Manor Court, a 17th century Grade II listed building which is situated in the South Warnborough Conservation Area.The design of the house aims to build a successful relationship with the listed building, utilising materials and forms that are reflective of the scale and proportion of the site. The sensitive siting of the design together with an exemplary architectural response sought to enhance the character of the area.Manor Court is surrounded by a generous garden which itself is bounded by protected mature... More

Project • By OB Architecture LtdPrivate Houses

Shearwaters

Shearwaters is a replacement dwelling in the Pembrokeshire Town of Tenby. It is located on the southern side of the Pembrokeshire Coast National Park. The site is located at a cliff top boasting panoramic views from Tenby to the west and the Bristol channel to the south.The brief was to create a contemporary 5-bedroom dwelling that was unique but complementing of the typical pitched roof vernacular of the area. The design developed out of a series of detailed studies into the local roof forms, pitches and relationships between geometries.The plan spreads east and west to the boundaries of the long and narrow site to maximise the size of the front and rear gardens. A ground floor form containing the dining and living spaces reaches out to th... More

Project • By Miró Rivera ArchitectsPrivate Houses

Vertical House

Located on one of the few lots in Dallas elevated enough to enjoy a view of the downtown skyline, the five-story Vertical House rises dramatically above the treetops to capture views of the surrounding gardens and the skyline beyond. Characterized by clean lines, sheer glass walls, and sculptural sun shades, this sharply-detailed house offers an intriguing counterpoint to the tropical ambiance of its forest-like setting. The client, an avid collector of exotic plants, wanted a house that would not only maximize views of the site, but also maintain privacy from neighboring properties. In response, the house was conceived as two interlocking, contrasting volumes: one half is transparent and oriented toward views of the... More

Product • By RENSONLoggia

Loggia

The Loggia sliding panels combine the functionality of an efficient sun screen panel with the elegant look and aesthetic design within a high-quality and contemporary concept. With the vertical sun screen sliding panels, the home owner can even influence the way sunlight enters rooms (i.e. dynamic sun protection).   Find out all models: - Loggialu - Loggialu Plano - Loggiawood - Loggialu Privacy (rotating blades) - Loggiawood Privacy (rotating blades) - Loggiascreen Canvas - Loggia Patio More

Project • By MosaPrivate Houses

Maison Z

'Maison Z' ('house Z'), situated in the Gard department in the south of France, encompasses a site measuring 2,750 square metres and is home to several independent farmhouses in a style that is typical of the Cévennes region, incorporating almost blind frontages and lapels made from local limestone. Architect Gil Percal reconnected the two main ancient buildings via a new construction, which will take the form of a single-level parallelepiped with an outdoor terrace. By skilfully juxtaposing the ancient building and the new construction, Gil Percal has managed to ensure that all rooms are at the heart of the dwelling, gathered in an open-plan space that includes a living room, dining room, and an open kitchen in an alcove. This new construc... More

Project • By brandt+simon architektenApartments

deckweiß

A large Berlin block of flats in Bötzow district, built in 1905, with a representative front building, side wing and rear wing was extensively refurbished in a partially inhabited state. The originally rich stucco facade of the front building had mostly dropped off and the remaining elements were irredeemably dilapidated. For the reconstruction of the facade a stucco version from the construction period could be moulded from the mirror-inverted neighbouring front building. All flats received bathrooms, the partly still existing pedestal toilets were removed. Several Berliner Zimmer were combined with the adjacent former kitchen and toilet chambers to form generous kitchen –living rooms. The side wing was completely gutted and small one... More

Project • By Syte ArchitectsHousing

Brondesbury Road Extension

The new works for Brondesbury Road related to the extension and reorganisation of the ground floor apartment of a three storey Victorian conversion. The proposal sought to continue the existing rear extension creating a larger more usuable space incorporating a dining area with increased connection to the garden. The scale of the new works remains subservient to the existing property, with the extension itself a single volume extending only at ground floor level. The relationship of its mass to the existing extension and building as a whole remains minimal. Internally, the new extension adds to the existing space to create one single open plan layout. This space provides a new kitchen and dining space with direct connections to the existi... More

Project • By GROHEHotels

Emporio Mansion

A striking profile and an out-of-this-world interior rounded off by GROHE products make the Emporio in Poole a luxury property in a class of its own A dynamic silhouette, contrasting colours and appointments that are reminiscent of high-class hotels - the Emporio mansion in Poole clearly demonstrates a passion for luxury. Located in a bay of the English Channel near Southampton in southern England, the coastal town is a centre of attraction for both tourists and people living in the region. The narrow Sandbanks peninsula boasts the fourth highest real estate prices in the world, making it much sought-after by buyers and architects. This is where the planners from Tiger Eye Architecture have created an especially exclusive domicile on a... More

Project • By GROHELaboratories

Sciene and Congress Centre

When Chalabi architects & partners ZT GmbH designed the Science and Congress Centre in Darmstadt, their main goal was to create a building with a special landmark character. Between 2004 and 2007, the Vienna-based firm created “a central place for the exchange of new ideas and developments as well as scientific findings, for example, in the form of trade fairs, international congresses and meetings,” as Talik Chalabi describes it. At the same time, however, the “Darmstadtium” serves as a venue for concerts, receptions, cultural and other events. The building’s direct contacts to the adjacent city centre and university campus are reflected in its interior structures. The new building comprises the congress centre above the ground as well... More