Project BK
© Annick Vernimmen

Project BK

JUMA architects come Architetti

For the internal conversion of a farm in rural Afsnee, JUMA sought to strike a balance between the authentic elements of the house and a newly designed contemporary interior.  In the old situation, the large open spaces were last used as offices. JUMA transformed them into a logical sequence of warmly furnished living areas.  The original entrance, for instance, was moved, and those entering the farm now enter near the central staircase that connects the ground floor with the first floor. To preserve the spaciousness of the room, black-stained vertical wooden slats were placed behind a natural stone drawer unit, designed to portion off the space between entrance and office. The raised dark polished concrete floor that extends to the office reinforces this division.

photo_credit © Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

This is also the only space in which the ceiling beams were preserved in their natural state. Together with the oak veneer of the fronts of the cloakroom cabinets and the office cabinet, these create a warm welcoming atmosphere.

photo_credit © Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

From the polished concrete floor, three natural stone steps lead to an intermediate platform that connects with the guest lavatory or the wooden staircase leading to the bedrooms. In the guest lavatory, an existing bluestone sink was preserved and placed on a black stained column.

photo_credit © Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

The second staircase in the back of the building has been demolished to optimize the kitchen space.  This is also the only room on the ground floor that overlooks the green, south-facing garden. JUMA's design of an L-shaped sofa in the corner of the room creates a breakfast corner that bathes in sunlight; a very pleasant space to be in.

photo_credit © Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

The white curtains that run along the full width of the window section filter the sunlight on sunny days.  By enlarging this space, it became possible to design a kitchen with a cooking island. A striking detail is the niche on the back of the island in which (cook)books can be displayed. The kitchen cabinet wall is characterized by two contrasting color tones in the top and bottom cabinets.

photo_credit © Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

In the adjacent dining area, the darker color of the kitchen wall reappears in the low dresser closets while the lighter tone is used in the wallboards. This reverse effect creates a playful character. Along with this play of colors, the Schottlander lamp with its long arm above the dining table is a true eye catcher in this room.

photo_credit © Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

The floor houses the bedrooms and two bathrooms.  The children's bathroom, with its combination of white pebble floor and soft materials bathing in an abundance of light, exudes a true feeling of wellbeing. In contrast, the smaller parents' bathroom in light gray Mortex has a more private atmosphere.

photo_credit © Annick Vernimmen
© Annick Vernimmen

For the residents, this home – characterized by the sober color palette, the warm wooden accents and occasional black details in the lighting fixtures and faucets – is a place in which they can truly unwind.

 

Material Used:
1. Flooring: Natural stone
2. Interior lighting: Schottlander Applique, Orbit Pic look out 
3. Interior furniture: Maatstaf (custom-made furniture designed by JUMA), Flexform (bed)

Crediti Progetto
Scheda Tecnica Prodotto

ElementoMarchio
Interior furnitureFlexform
Scheda Tecnica Prodotto
Interior furniture
per Flexform
Products Behind Projects
Product Spotlight
News
Bernardo Bader Architekten designs a contemporary take on a traditional hut
28 feb 2024 Notizie
Bernardo Bader Architekten progetta una rivisitazione contemporanea di una capanna tradizionale

Lo studio di Bregenz Bernardo Bader Architekten ha progettato Haus Gapfohl come abitazione solitaria... Altro

Stacked boxes create a zigzagging indoor-outdoor plaza in Nanhu District, Jiaxing
28 feb 2024 Notizie
Scatole impilate creano una piazza interna ed esterna a zig zag nel distretto di Nanhu, a Jiaxing.

B.L.U.E. Architecture Studio (Beijing Laboratory for Urban Environment) ha completato Seed Plaza nel... Altro

Bučina Cottage is inspired by traditional construction of timber houses in Czech Republic
26 feb 2024 Notizie
Il Bučina Cottage si ispira alla costruzione tradizionale delle case in legno della Repubblica Ceca.

Progettato dallo studio di architettura praghese ADR, il Bučina Cottage è una residenza conte... Altro

Herzog & de Meuron bases SIP Main Campus on the concept of a courtyard house
23 feb 2024 Notizie
Herzog & de Meuron basa il SIP Main Campus sul concetto di casa a corte

Lo studio di architettura internazionale Herzog &; de Meuron ha completato il SIP Main Campus, u... Altro

10 public buildings that rely on natural ventilation
23 feb 2024 Specifiche
10 edifici pubblici che si affidano alla ventilazione naturale

L'emergenza climatica richiede un approccio all'architettura che guardi a tutti gli aspetti della pr... Altro

Student residence reflects former industrial heritage and character of Poblenou, Barcelona
21 feb 2024 Notizie
La residenza per studenti riflette l'antico patrimonio industriale e il carattere del Poblenou, Barcellona

Lo studio di architettura e urbanistica di Barcellona JPAM ha completato una residenza per studenti... Altro

25 best natural wood facade cladding manufacturers
20 feb 2024 Specifiche
25 migliori produttori di rivestimenti per facciate in legno naturale

Il rivestimento delle facciate esterne in legno è un materiale naturale e strutturato che rap... Altro