villa df
Annick Vernimmen
Scheda Tecnica Prodotto

ElementoMarchioNome del prodotto
tableArtisan d.o.o.
coffee tableMolteni&C
ProduttoriMarkanto
tableArmand & Francine
furnitureKnoll
Bertoia Side Chair
door handleVervloet
Divergence Collection

Scheda Tecnica Prodotto
coffee table
Produttori
furniture
Bertoia Side Chair per Knoll
door handle
Divergence Collection per Vervloet

villa df

JUMA architects come Architetti

Two doctors who were keen to live in the beautiful wooded part of Waasmunster contacted JUMA architects after purchasing an 1987 house. Their wish list for the conversion included more bedrooms, the possibility to park 5 cars and an outdoor swimming pool. Yet above all, they wanted it to be a contemporary architectural design that departed from the existing outdated style.

photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen
photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen
photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen

The design involves an extension of the existing volume towards the front to accommodate a bigger garage for 3 cars on the ground floor. In this way, more space on the first floor becomes available for a fully-fledged master bedroom with its own dressing room and bathroom. In addition to the expansion, a new outbuilding will be constructed in which the other 2 cars can be parked.

photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen
photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen
photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen

The outbuilding has been designed to fit in seamlessly with the new architecture of the existing house by extending the play of lines and the materials used. In addition, the outbuilding is positioned so that visitors are naturally guided to the entrance door, which is not immediately visible.

photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen
photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen
photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen

The swimming pool at the back has been placed on a pedestal to make optimal use of the sun. This is because the surrounding high trees tend to block the sunlight quite early in the day. At the end of the elongated swimming pool, another pavilion has been constructed so that the inhabitants can enjoy the outdoor life as long as possible, sheltered from the weather. This pavilion has also been designed so that it integrates nicely with the other volumes.

photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen
photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen
photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen

In order to achieve a more contemporary look, the existing roof ridges were cut and the existing roof covering was replaced by zinc roofing. This material was also used on some of the facades, which gives the house an austere architectural quality. Finally, new brick facing was used to give the house a fresh look amidst the beautiful surrounding nature.

photo_credit Annick Vernimmen
Annick Vernimmen
photo_credit JUMA architects
JUMA architects
photo_credit JUMA architects
JUMA architects
Products Behind Projects
Product Spotlight
News
Hudson Valley Residence by HGX Design draws inspiration from local agricultural vernacular
18 apr 2024 Notizie
La residenza nella valle dell'Hudson di HGX Design trae ispirazione dal vernacolo agricolo locale

Lo studio creativo di New York City HGX Design ha completato la Hudson Valley Residence, una casa mo... Altro

Key projects by Perkins&Will
18 apr 2024 Notizie
Progetti chiave di Perkins&Will

Perkins&Will, studio di progettazione interdisciplinare globale, pone l'architettura al centro d... Altro

Albion Stone creates stone bricks from “unloved” stone
16 apr 2024 Innovazioni
Albion Stone crea mattoni di pietra da pietre "non amate

Il mattone di pietra è un materiale da costruzione sostenibile realizzato con blocchi e lastr... Altro

Austin Maynard Architects designs a “pretty” wellness-enhancing home in Melbourne
15 apr 2024 Notizie
Austin Maynard Architects progetta una "bella" casa per il benessere a Melbourne

Lo studio australiano Austin Maynard Architects ha recentemente completato una nuova casa a due pian... Altro

Ædifica completes residential development in Montreal emphasizing densification, sustainability, and quality of life
12 apr 2024 Notizie
Ædifica completa uno sviluppo residenziale a Montreal che enfatizza la densificazione, la sostenibilità e la qualità della vita

Lo studio di architettura di Montreal Ædifica ha completato Cité Angus II, la seconda f... Altro

Knox Bhavan reimagines challenging London brownfield site as contemporary low-carbon home
11 apr 2024 Notizie
Knox Bhavan reimmagina un'area dismessa di Londra come casa contemporanea a basse emissioni di carbonio

Lo studio di architettura londinese Knox Bhavan ha progettato Threefold House, una nuova propriet&ag... Altro