A Lovely Abode for Family Time

Location
Hong Kong | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses

A Lovely Abode for Family Time

littlemore interior design as Interior Architects

More than just a resting space, an abode is also a loving paradise for a family to share life and grow up together.

photo_credit Michael Perini
Michael Perini

Watching their children grow up healthily is the most precious thing in life for this pair of young parents. With this in mind, littleMORE transformed their three-bedroom apartment into a comfy and intimate family hangout where they can spend quality time together by embracing thoughtful partition design, carefully chosen materials and earth-tone colour palette.

photo_credit Michael Perini
Michael Perini

The couple has a penchant for a nature-inspired interior and wooden materials which beautifully exude warmth and calmness. To this end, one will be greeted with the first highlight when stepping into the home: a welcoming foyer constructed by a half-waisted wooden wall, a wooden screen and a wooden wall-mounted mirror. This newly created corner could enhance the sense of dimension and better block the view of the whole apartment from the entrance.

photo_credit Michael Perini
Michael Perini

Next to the foyer, on the wall, is a large, multifunctional oak cabinet that serves as the focal point of the living and dining room. Continuing the nature theme, it is home to the TV and the dad’s favourite audio system, as well as the cosy snugging spot for the family’s cat in the bottom right corner.

photo_credit Michael Perini
Michael Perini

Further in, the baby boy’s future bedroom adjacent to the living room is the real treasure of the home. Before he becomes old enough to have his own sanctuary, this room is like an “empty canvas” which doubles as a family room, a playroom, a reading room and a guest room, thanks to its semi open-plan design.

photo_credit Michael Perini
Michael Perini

Here, the partition wall along the hallway was removed and replaced with a Japanese-inspired sliding door made of wooden frame and frosted glass, making the room an extension of the living area and extending the space into the long hallway. Apart from sufficient storage volume, the raised platform area built inside the room carves out a perfect venue for the family of four to bond and enjoy the valuable time together. Open and airy, this room has become their favoured spot.

photo_credit Michael Perini
Michael Perini

Adding to the allure is the ingenious use of colours throughout the home. Eucalyptus green was chosen to complement the wooden elements to elevate the sense of warmth and purity. This subtle colour is found on the wallpaper in the living room behind the TV and the terrazzo tiles in the kitchen. Meanwhile, the bathroom wall is decorated with wall tiles of playful patterns, bring a pop of colour to the neutral, earthy palette and injecting a sense of youth and vitality.

photo_credit Michael Perini
Michael Perini

Space planning of our homes is more important than ever under the pandemic as both adults and kids have to stay home to stay safe. For this family, they definitely own a joyful hideaway where they can share their happiness, laughter and all the good things in life hereafter.

Caption
Featured Projects
Latest Products
News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining
27 Sep 2022 News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining

Located in the heart of Bosque de Chapultepec in Mexico City, Lago/Algo is a cultural hub managed an... More

Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement
27 Sep 2022 News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement

In São Paulo, global studio Perkins&Will have completed a impressive residential project... More

ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric
26 Sep 2022 News
ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric

Set within the small island town of Iki in the Nagasaki prefecture, Japanese firm Lighthouse designe... More

Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape
26 Sep 2022 News
Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape

Reflecting the local spirit and context, this reconstructed residential house in Lithuania’s P... More

Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture
26 Sep 2022 News
Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture

Following completion of their iconic cantilevered pool project in Hubertus, Olang, in 2016, noa* net... More

10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday
24 Sep 2022 News
10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday

Pools, daybeds and lounges make up the focal point for most hotels in summer destinations. The pool... More

Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India
22 Sep 2022 News
Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India

Built on a triangular-shaped piece of land in an existing educational campus in Gokak, Shreyas Patil... More

Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature
22 Sep 2022 News
Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature

Located in a context lacking strong visual elements, LOTCA by yellow office architecture is a new fi... More