Aesop Grand Front Osaka

Aesop Grand Front Osaka

Architect
TORAFU ARCHITECTS
Location
GRAND FRONT OSAKA, Osaka, Japan
Project Year
2014
Category
Shops
Takumi Ota

Aesop Grand Front Osaka

TORAFU ARCHITECTS as Architects

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in the Grand Front Osaka mall. With its3.9m-high ceiling and 7meters square plane, the project area offers a simple space with a glass facade that stretches the whole frontagefacing the promenade.


The combination of the soft pink colored walls and ceiling and the Japanese cedar green found at the center of the space has a warmingeffect on the interior of the store contrasting with the otherwise cold stone and glass material decking the promenade. Moreover, thefixtures, such as the consultation counter and point-of-sale (POS) counter, are made from squared Japanese cedar logs of varyinglength, which also help partition the storage room from the front of the store. While the rough veneer of the Japanese cedar creates acontrast with the homogenizing effect of its surroundings, the top surface of the squared logs of varying length are punctuated by aptlyplaced sinks, thereby bringing about a soothing sense of rhythm to the store. Furthermore, shelves made of black steel help frame thestore by bridging the space between fixtures and columns. The shelves make Aesop's products stand out by creating a floatingimpression, while at the same time projecting a subtlety that balances the solidity of the wooden fixtures. Finally, the vintage pendantlamp hanging over the POS counter and the lounge chair sitting in the corner of the store help convey a sense of intimacy andconsideration towards the customer.


Like a cozy and inviting lounge, we sought to create a store serving simultaneously as a vehicle for Aesop's brand image and ashowcase for their products.


Project team
Photographers
Rotterdam Central Station by Team CS (Benthem Crouwel, MVSA and West 8)
next project

Rotterdam Central Station by Team CS (Benthem Crouwel, MVSA and West 8)

Shopping Centres, Subway Stations and Train stations
Rotterdam, Netherlands - Build completed in 2014
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter