Agora Space, Valladolid

Agora Space, Valladolid

Architect
Julián Zapata Jiménez

Pablo Moreno Mansilla
Location
Valladolid, Spain | View Map
Project Year
2019
Category
Primary Schools
Alvaro Viera Architectural Photography
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersiGuzzini
ManufacturersTarkett
ManufacturersARGAPTEF
ManufacturersBeal Mortex
ManufacturersCarpinsa
ManufacturersLUCERGLASS

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
by Tarkett
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers

Agora Space, Valladolid

Julián Zapata Jiménez as Architects

We have understood this Project as a metaphor for the difficulties that we find ourselves with in our training stage and the search for knowledge.

 

It is the result of a plastic, almost sculptural exercise, in which a new accessible ramp grows with a constant slope. The ramp in its ascent generates a grandstand in which we add more and more spaces. Add to grow.

 

FUNCTIONALITY

An easy access, surrounded by tiers for the relationship, turns the old basement into an Access Floor. A space dug up to this point, turns a disused garden into the new vital center of the school. A space for access, passage, meeting, work, play, relationship, study or reflection.

 

ILLUMINATION

The coverage of the patio, orders a space and radiates light to all the perimeter areas and uses that surround it. A mathematically structured wooden frame filters the light, turning the patio roof into an altarpiece that looks to the sky.

TRANSPARENCY

We have pursued the achievement of a transversal open space through uses that either visually or physically always communicate with each other. Some cross glances that generate synergies, relationships, never indifference.

 

Material used:
MORTEX
YOFRA
LUCERGLASS
TARKETT
ARGAPTEF
I GUZZINI
CARPINSA
EMILIO SANCHEZ

This story is available in multiple languages
Share or Add Agora Space, Valladolid to your Collections
AON Israel offices
next project

AON Israel offices

Offices
Israel National Trail, Ramat Gan - Build completed in 2021
View Project