ALIBI COCKTAIL LOUNGE AT THE ARIA RESORT AND CASINO

ALIBI COCKTAIL LOUNGE AT THE ARIA RESORT AND CASINO

Architect
YWS Design and Architecture
Location
Las Vegas, United States | View Map
Project Year
2014
Category
Casinos
Michael Stavaridis

ALIBI COCKTAIL LOUNGE AT THE ARIA RESORT AND CASINO

Studio Munge as Interior Architects

Located in the heart of the casino floor of the Aria Resort & Casino in Las Vegas, Alibi is one of Las Vegas’newest and most luxurious 24-hour gaming lounges. Designed by Studio Munge, Alibi has transformed theformer City Bar space into a dazzling new 3,000 square foot, full-service cocktail lounge that celebrates theconvergence of premium spirits and imaginative cocktails with bespoke opulence.


Alibi’s open-concept layout promotes connection to the surrounding casino, and features a lavish FF&Eprogram with warm jewel tones, and rich fabrics (including soft leathers and mohair accents) to juxtaposethe lounge’s wrapped wood furnishings. The main bar features a decadent imported granite stone top withnickel and brass accents, and is anchored by a back-lit custom designed glass medallion by artist Lori-AnnBellissimo, which functions as a beacon for the lounge and draws visitors inside.


Alibi’s custom designed, ornate brass ceiling screen features a faceted mirror perimeter, offering interestingreflections and perspectives of the lounge while creating the sense of a visual enclosure for the openconceptspace. Plush seating and bar stools complement the bar’s custom detailing and rich accent finishesto provide patrons with a comfortable, lavish setting to enjoy classic drinks, specialty cocktails andappetizers. Through the application of a striking interior architecture and a custom FF&E program, StudioMunge’s design for Alibi Cocktail Lounge brings a sophisticated and sensual new bar lounge experience tothe world-renowned Las Vegas nightlife entertainment scene.


Project Credits
Englefield House
next project

Englefield House

Private Houses
London, United Kingdom - Build completed in 2014
View Project