Alteryx – Sydney Office

Alteryx – Sydney Office

Architect
Creo Design Group
Location
Sydney, NSW, Australia
Project Year
2019
Category
Offices
Product Spec Sheet

ElementBrand
3137 Marmoleum real Slate Grey Anitstatic VinylForbo Flooring Systems
B601 - Black Sea, B602 - Black Sea, B603 - Black Sea, B602 - AtlanticInterface
Westwood - saddle K19499Knoll
Stratus Acoustic Cloud ZintraBaresque
Herman 1 Light 350mmBeacon lighting
Billi Quadra Plus 15 Dispenser and Square MixerBilli

Product Spec Sheet
3137 Marmoleum real Slate Grey Anitstatic Vinyl
B601 - Black Sea, B602 - Black Sea, B603 - Black Sea, B602 - Atlantic
Westwood - saddle K19499
by Knoll
Stratus Acoustic Cloud Zintra
Herman 1 Light 350mm
Billi Quadra Plus 15 Dispenser and Square Mixer
by Billi

Alteryx – Sydney Office

Creo Design Group as Architects

In collaboration with NPM, Creo was brought on by computer software company Alteryx to design their first ever work space in Sydney, the objective was to create a fresh, flexible environment and an office space that inspires.


Alteryx are an expanding international company and needed a space that would make their mark. It was vital the space was functional and had the facilities for collaboration. The project was inspired by the eastern beaches of Sydney, to make every work day feel more like an epic day at the beach. We sourced high altitude photographs taken from above various Sydney beaches to give the office a different perspective. These images were used across large feature walls in a breakout room, wall arches and across the front of lockers. These custom images inform the over-all vibe of the space, light and bright with beach side warmth.


The materials in this space also play a key factor in the design, the surf boards were recycled, concrete flooring, the kitchen uses weatherboarding walls, hand glazed subway tile and the lamp shades were rustic weaved. Each of these elements was in keeping with the raw, natural materials used in Coogee Pavilion interior. The arches in the kitchen and main entrance are also based on the arches of Bondi and Coogee pavilion’s structure. Another stand out feature was the wooden Pergola with greenery in the kitchen, bringing a taste of the outdoors, indoors. These visual elements express the company’s culture, but also provide employees and clients with an experiential connection to the Sydney beaches just a short journey away.

Share or Add Alteryx – Sydney Office to your Collections
Project team
Extension for Gebr. Heinemann headquarters
next project

Extension for Gebr. Heinemann headquarters

Offices
Hamburg, Germany - Proposed in 2013
View Project