AP Grand Pleno Phahol Ransit

AP Grand Pleno Phahol Ransit

Architect
ForX Design Studio
Location
Rangsit, Bangkok, Thailand
Project Year
2019
Category
Housing
SKY Ground Architectural Film & Photography

AP Grand Pleno Phahol Ransit

ForX Design Studio as Architects

Grand Pleno Phahol Ransit is one of the biggest housing projects in Rangsit, Bangkok. Space planning are designed to serve tropical climate conditions which are natural ventilation, lighting and shade and shadow. There are two stories space, 1st floor is a swimming pool which surrounded by open terrace like Thai traditional housing space and the 2nd floor consist of fitness space, living space and kid space. The fitness are designed to locate on the 2nd floor and facing projects center green space. The courtyard with trees and spiral staircase is a connector between upper and lower space which allowed ventilation flow from ground to top roof, moreover, the connectors are created a lighting shade and shadow into the space.

 

In addition, the spaces are wrapped by glazing façade to filter heat from lighting and create private space not only 2nd floor space but also open terrace underneath. The glazing on façade are composed of two type of glass which are laminated glass with 10% reflective PVB film and laminated corrugate glass, the different properties of glass are created various scenes not only exterior space but also interior space, furthermore, light from the space inside go through the façade to connect people inside and outside of the building. 

 

Material Used :
1. Facade galzing: thai Asahi 
2. Tile: cotto
3. Paint: TOA

Share or Add AP Grand Pleno Phahol Ransit to your Collections
Project Credits
Landscape
Product Spec Sheet

ElementBrand
TileCOTTO
PaintTOA
Product Spec Sheet
Tile
by COTTO
Paint
by TOA
Extension Drents Museum
next project

Extension Drents Museum

Museums
Brink 1, 9401 HS Assen, Netherlands - Ground breaking in 2011
View Project