Apartment FACSEMETE

Apartment FACSEMETE

Architect
LAB5 architects

Europa Design Hungary
Location
Budapest, Hungary
Project Year
2017
Category
Apartments
Zsolt Batár

Apartment FACSEMETE

LAB5 architects as Architects

Due to the stretchy program and the zigzag layout of a newly built apartment, we used a lot of tricks and hidden secret solutions designing its interior.


Despite the distance of several steps between the kitchen and the entrance door, standing in the lobby, a smart gap allows you to put down your shopping bag right on the kitchen counter.


More handy gaps and hidden drawers appear in the layout to provide you a comfort, so everything is right there where you need it and when you need it.


A huge drawer envelopes all the winter-jackets that is hidden in the wardrobe-closet. Only appears in front of the mirror for the few colder months.


A deep gap between the changing-room and the bedroom hides the ironing-board, the clothes-horse, and the clothes valet stand – so they are freely reachable from both spaces but they won’t bother your eyes.


Due to the shafts appearing at uncomfortable details of the floor plan, we used them to hide some atmospheric lighting, and a secret drawer for bigger tools on the kitchen-counter.


Generally the main idea of having a small space but to feel it big, is painting it white or light-grey. We made it more interesting by painting abstract clouds on the walls, so inviting the infinity to remove the close boundaries. 


Closets and built-in-furniture don’t touch the ceiling, so the ceiling feels to be unreachable and higher as it is. 


Despite all being whitish – we painted the inside of all furniture by a “secret” colour of strong, dark, night-blue. So the user of the apartment has a different image of the space in her mind, which is not so grey but more gripping.

Share or Add Apartment FACSEMETE to your Collections
Project team
Furnishing and accessories
Product Spec Sheet

ElementBrand
CarpenterEnter Team
Furnishing and accessoriesTH Design
Product Spec Sheet
Carpenter
Furnishing and accessories
Emporia
next project

Emporia

Offices, Shopping Centres and Residential Landscape
Malmö, Sweden - Build completed in 2012
View Project