Astor Hellas HQ

Astor Hellas HQ

Architect
MALVI
Location
Pylaia, Thessaloniki, Greece
Project Year
2014
Category
Offices
Stories By
MALVI


Axolight
Giorgio Papadopoulos
Product Spec Sheet
RoleBrandsProducts Used
ManufacturersAxolightNafir
manufacturerTAL
manufacturerVitra.
manufacturerHARO
manufacturerHAY
manufacturerLegrand

Astor Hellas HQ

MALVI as Architects

Astor Hellas, a leading wholesale international trading company in the Greek market, approached us to design their new headquarters in Thessaloniki, an office space that would gather all of their functions in an open environment which would reflect both their values and their brand position.


On the reception floor, office space is minimal so as to accommodate visiting partners and clients as well as all secondary functions (such as the IT, archive and personnel rooms). It also hosts the central conference room—detached from the main office areas—ensuring more efficient and constructive meeting sessions, away from interruptions and needless disturbances. Respectively, the second floor is reserved exclusively to office use, establishing a more productive setting without unnecessary distractions from other activities. All of the company’s divisions are gathered along with the management, providing a direct setting for an effective and smooth workflow.


In order to “break” the rigidity of the building’s rectangular floor plan, we decided to fragment the space into more energetic volumes that would make each office area appear larger and more connected to the one next to it. The daily operations of the company require constant interchange between its various divisions and visual communication is equally important to vocal one. The transparencies allow for a more direct approach between employees, while at the same time their juxtaposition creates an illusion of a much bigger space.


Having to tackle the reverberation issues that could be caused by the glass divisions, softer and more soundabsorbing materials were used throughout (cubicle dividers, flooring, etc.) in order to provide a workfriendly space by eliminating the environmental noise from office machines and minimizing background ones from phone calls and conversations.Storage space and amenities are hidden behind the woodcladded walls, thus avoiding visual clutter which is crucial in an informationfilled workplace.


Astor Hellas HQ

Axolight as Manufacturers

Our Nafir suspensions are here used to make the offices more comfortable and particular.


Astor Hellas, a leading wholesale international trading company in the Greek market, approached Malvi studio to design their new headquarters in Thessaloniki, an office space that would gather all of their functions in an open environment which would reflect both their values and their brand position.


In order to “break” the rigidity of the building’s rectangular floor plan, the designers decided to fragment the space into more energetic volumes that would make each office area appear larger and more connected to the one next to it. The daily operations of the company require constant interchange between its various divisions and visual communication is equally important to vocal one. The transparencies allow for a more direct approach between employees, while at the same time their juxtaposition creates an illusion of a much bigger space.

Project team
Products used in this project
Burj Khalifa
next project

Burj Khalifa

Offices, Hotels and Housing
Dubai, United Arab Emirates - Build completed in 2010
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter