Belltown Collective Office Space

Belltown Collective Office Space

Architect
Robert Hutchison Architecture
Location
Seattle, WA, USA | View Map
Project Year
2016
Category
Offices
Jill Hardy
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Bathroom accessoriesTOTO
Eco Drake 2-Piece Toilet
Cabinets, Euro Beech Boxes with soft close blum hingesCabParts
Interior Doors, Birch with McKinney HingesCompton Lumber
Wall Mount Concealed Arm Carrier Bathroom SinkKohler
Woodscapes Semitransparent Stain, Custom Formula Black StainSherwin Williams
Track Lighting, AC LED Track LuminaireWAC Lighting

Product Spec Sheet
Bathroom accessories
Eco Drake 2-Piece Toilet by TOTO
Cabinets, Euro Beech Boxes with soft close blum hinges
Interior Doors, Birch with McKinney Hinges
Wall Mount Concealed Arm Carrier Bathroom Sink
by Kohler
Woodscapes Semitransparent Stain, Custom Formula Black Stain
Track Lighting, AC LED Track Luminaire

Belltown Collective Office Space

Robert Hutchison Architecture as Architects

This 10,000-square-foot, two-story interior remodel of a 1910 retail building in downtown Seattle emphasized subtraction rather than addition to radically alter the spatial and light conditions of the space. Two existing load-bearing walls run the length of the area, establishing three linear yet distinct rooms. Symmetrical openings were cut into these walls at even intervals, increasing permeability by allowing for greater flow of traffic between the rooms, as well as creating an open layout with flexible space arrangement. Although the space is currently used as an office, a key goal was to establish a flexible, open design that could be utilized for a variety of public and private functions.

 

Removing drywall and other finishes from the upper portions of the bearing walls exposed the original wood studs and ceiling joists, preserving the space’s historic materiality while also allowing daylight to filter between the rooms. New architectural insertions integrate seamlessly with original building elements, including a series of strategically placed ramps that follow the grade of the sidewalk outside, and allow for accessibility between the three rooms inside. New plywood flooring and custom steel handrails complement the original wood ceiling and perimeter concrete party walls. A restrained color palette with pops of red brings a subtle modern feel to the space.

 

Material Used :
1. WAC Lighting - Track Lighting, AC LED Track Luminaire
2. Indirect/Direct Pendant - S16 LED Indirect/Direct
3. Toto - Eco Drake 2-Piece Toilet
4. Kohler - Wall Mount Concealed Arm Carrier Bathroom Sink
5. CabParts, Inc. - Cabinets, Euro Beech Boxes with soft close blum hinges
6. Compton Lumber - Interior Doors, Birch with McKinney Hinges
7. Ampco - High Pressure Laminate Bathroom Partitions
8. Sherwin Williams - Woodscapes Semitransparent Stain, Custom Formula Black Stain

Project Credits
Hudson Valley Compound
next project

Hudson Valley Compound

Private Houses
Columbia County, NY, USA - Build completed in 2017
View Project