Bicycle Parking Jaarbeursplein

Bicycle Parking Jaarbeursplein

Architect
Kraaijvanger
Location
Utrecht, Netherlands
Category
Bicycle Stands

Bicycle Parking Jaarbeursplein

Hunter Douglas Architectural as Manufacturers

The bicycle parking with elevated public square forms a keystone within three large projects in Utrecht. The large and wide stairs on the south-west-side connect the lower Jaarbeurs square with the higher entrance to the city hall and the public transportation hub. This zigzag natural stone stairs holds trapezium shaped seating areas on which one can enjoy the afternoon sun between the ongoing rush of commuters. The bicycle parking is located underneath the stairs and public square and can hold up to 4.200 bicycles. It is mainly used for people who travel in and out of Utrecht on a daily basis. The three level parking is equipped with a digital counting system which accurately shows the number of free parking places on each floor and individual row. The colourful floors with big digits and the large void below the stairs help to orientate while using the parking to park or find your bicycle.


More information about XLnt are on the Hunter Douglas website. (see link below)

Project team
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersHunter Douglas ArchitecturalXLnt Acoustical Ceilings
Product Spec Sheet
Stonehenge Visitor Centre
next project

Stonehenge Visitor Centre

Exhibition Centres
United Kingdom - Build completed in 2013
View Project