BR House

BR House

Architect
Olmos Estudio
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2018
Category
Private Houses

BR House

Olmos Estudio as Architects

Olmos Estudio, architecture and design, has already completed House BR project. This is a complete housing renovation located in Ciutat Vella, one of the historic districts of Valencia. This is based on the top of a singular building, whose owner bet on a more open life with open spaces.

 

Structural elements are outside the façade line, generating huge problems between spaces. The aim of the project was to achieve the spatial harmony, consequently, integrating all these elements into large areas and together with the natural light, they become the key of the project. The housing distribution is simplified through a pragmatic connection between public and private areas. The two transversal and longitudinal axes define both spaces, leaving the night area to the left, and the day zone on the right, as well as service areas would be in the upper part, next to the patio, and served areas in the lower side, falling to the main façade.

 

Day area consists of a main hall designed as a preamble to a completely open space. After the entrance, the living room is divided in three spaces, taking advantage of the structural modulation. On one hand, the dining area holds a majestic custom-made wooden table, that allows the broad social activity of the owner. On the other hand, there is a central area reserved for reading and disconnection. The third space contains the sofa area which is facing the TV, integrated in a singular element.

 

Divided by a fixed element of black glass is located the kitchen. This area, directly connected with the living room, is understood as an element of daily use in the life of the owner. It holds a central element that can be used both as work area and as dining area.

 

At night area are located the two children bedrooms, sharing space with a guest bathroom that is directly connected to the distribution area, and also the main bedroom that integrates bathroom and a huge dressing room.

 

Through the use of pure materials such as natural wood flooring and stones in coatings, it is possible to create a warm atmosphere, along with the original ceilings make up a timeless architectural language.

This story is available in multiple languages
Share or Add BR House to your Collections
Project Credits
Tacofino Ocho
next project

Tacofino Ocho

Bars
Vancouver, BC, Canada - Build completed in 2018
View Project