DENTAL CLINIC

DENTAL CLINIC

Architect
Fran Silvestre Architects
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Offices

DENTAL CLINIC

Fran Silvestre Architects as Architects

Located in the center of the city, the project arises to give response to a new clinic whose values are based on an extremely personalized treatment to the client. The layout of the building, which dates from the beginning of the last century, conditioned the distribution.


It was decided to unify the color of walls, floor and ceiling, using a continuous pavement designed by the studio. The tone of this material is applied to the lacquering of the wooden panels and the painting of the walls, to the solid surface of the counter tops, to the faucets, the push-buttons ... etc. favoring an environment that responded to the idea of the owners. This dark gray tone intentionally contrasts with the necessary dental care devices, which are shown this way as the main elements of the activity. The irregular space is solved with the entrance hall, creating an interesting perception of space.

Project Credits
273 Dohnenstieg
next project

273 Dohnenstieg

Private Houses
Grunewald, Berlin, Germany - Build completed in 2017
View Project