Dental Clinic Lisbon Sabrab

Dental Clinic Lisbon Sabrab

Architect
Sabrab Sa
Location
R. Carlos Alberto da Mota Pinto 17C, 1250-273 Lisboa, Portugal | View Map
Project Year
2019
Category
Hospitals

Dental Clinic Lisbon

Sabrab Sa as Architects

Dental clinic and and the  back​​office its develop on just one floo.  The inspiration of this project as its an skylight that floods of light the central area of ​​the waiting room with natural light and around which all the compartments have developed.

 

The entrance to the clinic and offices is made through the main access of the building, and there is a separation of routes for each of the spaces, clinic and offices.

 

The area defined as a clinic includes a waiting and service room located on the main front of the building and in the central area of ​​the skylight, meeting room, two public toilet facilities, one of which is adapted for people with reduced mobility, three administrative offices, nine offices dental, sterilization room, orthopantomography room, waste room, two changing rooms and sanitary service facilities, in addition to a set of other spaces to support the activity.

 

The main front of the Clinic, whose facade is made of glass, immediately defined the interior materiality of some areas, namely the separation of dental offices / circulation, which was also made of transparent glass so that the interior could receive natural light, thus reducing the impact in the use of artificial light, namely in the waiting room, administrative offices and dental offices.

 

The office space resulted mostly in a large area complemented by two meeting rooms and three offices whose separation is made with glass.

 

It was intended in this area to give a different character to the clinical area, with the use of a more technical image where the electricity and air conditioning infrastructures were assumed as an integral part of the architectural solution. In this space, color notes were also considered to differentiate work areas.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
H1733 BÉTULA MAINAUEGGER Wood-based materials
Ceiling 305Armstrong Ceiling Solutions
Wood floor greyGerflor
Product Spec Sheet
H1733 BÉTULA MAINAU
Wood floor grey
by Gerflor
Aesop Gough St
next project

Aesop Gough St

Shops
Gough Street, Central, Hong Kong - Build completed in 2018
View Project