DOCTOR U

DOCTOR U

Location
Kyiv, Ukraine | View Map
Project Year
2018
Category
Hospitals

DOCTOR U

ater.architects as Interior Architects

DOCTOR U is a two-room children's outpatient clinic, located in a new residential complex in Kyiv.


Our main task was to create an atypical atmosphere for the medical institution, which does not leave negative memories in children and thus does not program them for further fear of visiting a doctor.


Space is divided into a waiting area, two pediatric rooms, and a sanitary room.

The waiting area is designed for a stay of one or maximum two patients at a time and is fitted out with a reception and a small wardrobe.


The rooms are equipped with all the necessary equipment for the full-scale pediatrician attendance, but all the attributes of therapeutic activity are hidden in the specially equipped storage areas. This solution enhances the non-medical atmosphere and reduces the stress of visiting a doctor.


The sanitary room is designed, keeping in mind that children of different age will use it. There is a surface with a babycare mat for the little ones, a bench to be used for self-hygiene of hands and a small mirror for the older children.

Project Credits
Interior Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
PendantMuuto
ManufacturersIKEA
Product Spec Sheet
Manufacturers
by IKEA
Yellow Steel House
next project

Yellow Steel House

Private Houses
London, UK - Build completed in 2020
View Project