Duplicate-Duplex
Chalermwat Wongchompoo

Duplicate-Duplex

TOUCH Architect as Architects

A major pain point of staying in 64 sq.m. of duplex condominium unit, which is used for a home-studio for an animator and an artist, is that there is not enough space for dwelling. Moreover, a double-volume space of living area with a huge glass curtain wall, faces West. High temperature occurs all day long, since it allows direct sunlight to come inside.


In order to solve both mentioned problems, three addition items are proposed which are, GRID PARTITION, EXTENSION DECK, and STEPPING SPACE.

A glass partition not only dividing space between kitchen and living, but also helps reduce electricity charge from air-condition. Grid-like of double glass frame is for stuff and stationery hanging, as to serve the owners’ activities.


Extension deck would help filtrating heat from direct sunlight, since an existing high glass facade facing West.


An existing staircase for going up to the second-floor bedroom, is added by a proposed space above, since this condominium unit has no enough space for dwelling or storage. In order to utilize the space in a small condominium, creating another staircase above the existing one helps increase the space.


The grid partition and the extension deck help ‘decrease’ the electricity charge, while the extension deck and the stepping space help ‘increase’ the space for 11 sq.m.  

Share or Add Duplicate-Duplex to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Sliding door finishingFormica Group
Organizer itemsIKEA
Glass film on large window3M
Hardware fitting for doors and windowsHäfele
Product Spec Sheet
Sliding door finishing
Organizer items
by IKEA
Glass film on large window
by 3M
Hardware fitting for doors and windows
by Häfele
The Hawkhead Centre
next project

The Hawkhead Centre

Care Homes and Community Centres
198 Hawkhead Rd, Paisley PA2 7BS, UK - Build completed in 2017
View Project