Falmouth Recreation Center Addition

Falmouth Recreation Center Addition

Architect
The Galante Architecture Studio
Location
Falmouth, Massachusetts, USA
Project Year
2001
Category
Showrooms

Restaurants

Wellness Centres
Ted Galante

Falmouth Recreation Center Addition

The Galante Architecture Studio as Architects

The new addition re-established a privileged viewing position previously held by the original building, using generous amounts of glass set into a wall clad with concrete panels to allow spectators gathered within the space to watch as teams trot onto the fields, play their games, and return in victory (or defeat). The addition was designed to house a fitness center, locker facilities, shower facilities, and coaching and staff offices, the building also includes a café, game room, computer classroom, and lounge.


Material Used:

1. CBF fabricators, cement board panels

2. Custom copper sheet for entry cube

3. Duraamen Engineered Products – epoxy floor

4. Weyerhauser CDX Plywood interior sheathing

5. Custom Steel Panels – cafe area

Project team
Product Spec Sheet

ElementBrand
SuppliersCBF fabricators
epoxy floorDURAAMEN ENGINEERED PRODUCTS INC
Product Spec Sheet
Brazil Pavilion at Milan EXPO 2015
next project

Brazil Pavilion at Milan EXPO 2015

Exhibitions
Milan, Italy - Build completed in 2015
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter