Firma_ECO

Firma_ECO

Architect
architekturlabor
Location
Stuttgart, Germany
Project Year
2012
Category
Offices
architekturlabor

New office rooms in an old bakery

architekturlabor as Architects

On one of the floors of a reconstructed bakery, an office storey was rebuilt for the company Ecover.


As the company is a manufacturer for ecological dishliquids and laundry detergents, the sustainability of the material used was an essential aspect during the reconstruction planning process.


The completely open working area establishes a visual and communicative relationship between the working groups. The coloured carpetting (Interface) divides the office areas and incorporates the colours of the company's CI. The white office furniture (Steelcase) are fitted up with single colourful details.


The massive furniture at the entrance- and lounge area, made of oak wook, underlines the ecological demand of Ecover and marks an optical division to the working areas.

Project team
BK City
next project

BK City

Research Facilities
Delft, Netherlands - Conceptualization in 2009
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter