Hotel am Holand

Hotel am Holand

Hotels
Au, Austria - Build completed in 2018
Adolf Bereuter

Wellness area "Hotel am Holand"

firm Architekten as Architects

What does it need for a hotel to treasure a wellness area and change over into a sustainable heating system?

The wellness area had to be doubled in size and include a variety of indoor and outdoor attractions, triumphing in an infinite outdoor pool. The area of the former spa got completely converted into a relaxation room. The aim was to create a silent space, with a spectacular view into the surrounding mountain landscape of the Austrian alps. The floor is of rough‐cut oak and the ceiling of loden textile panels. The walls are covered with swiss pine and loden textiles.


The main building got extended and includes the spa area. The Easter outdoor area offers a Kneipp water‐treading basin, a rain shower and a cold‐water basin. The western outdoor area comes up with the infinite pool.


The spatial idea of the extension is to lengthen the main building without influencing the outer appearance. From the inside, the building surprises with a core of dark levelled walls, including the showers, a sauna, the fire place and two infrared chairs. The dark floor is made of bitumen terrazzo with small aluminium sprinkles. One can circulate around the core on varying levels and views to the outdoors. It is a calming walk with noises of splashing water and sizzling fire.


Considering that only 24 guests share this spacious and manifold wellness area, it becomes a truly unique choice for a hotel.

Project team
Denver Botanic Gardens Science Pyramid
next project

Denver Botanic Gardens Science Pyramid

Parks/Gardens
Denver, United States - Build completed in 2014
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter