House extension Ghent

House extension Ghent

Architect
GAFPA
Location
Ghent, Belgium
Project Year
2015
Category
Private Houses
GAFPA

House extension Gent

GAFPA as Architects

The existingconstruction is demolished and replaced by an open space under a new gable roof. The ridgepole, designed as an over-scaled, lightweightgirder, follows the subdivision of the main building. It spatiallysuggeststwo zones: a narrowfunctional strip, and a free zone next to it. A bitefrom the roof makes room foranexistingwindow in the rear façade of the old building andthrows light into the deepest point of the construction. On the garden side the roof extendsinto a canopy, which shelters the terraceandsouth-west oriented façade.


The folding window can be opened entirely and the fixed window profiles are hidden behind the structure, which allows the space to extend into the garden.

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Outside JoineryAlu Depaepe
CarpentryLab 15
Product Spec Sheet
Outside Joinery
Carpentry
by Lab 15
Bibliothèque Alexis de Tocqueville
next project

Bibliothèque Alexis de Tocqueville

Libraries
Caen, France - Build completed in 2017
View Project