Interno AT

Interno AT

Architect
Stefano Viganò Architetto
Location
Sondrio, Italy
Project Year
2015
Category
Apartments
Stefano Viganò

Interno AT

Stefano Viganò Architetto as Architects

The project consists in the rethinking of an apartment built in the 70s updated and arranged according to the requirements of the new owner. The dark corridor at the entrance is made luminous by tilting it toward the large window of the living area which offers splendid views of the terracing that characterize the surrounding area. Cloakroom and guest bathroom are behind a flush wall door and large sliding panels conceal the access to the kitchen and the bedrooms area. Few materials, such as oak, matt-white lacquered wood and glass have been used in the apartment to fit the owner like a tailor-made suit.


[IT] Il progetto prevede il ripensamento di un appartamento degli anni ’70 rivisto e sistemato secondo le esigenze della nuova proprietà. Il buio corridoio di accesso viene reso luminoso inclinandolo verso l’ampia vetrata della zona giorno da cui si gode di una splendida vista sui terrazzamenti che caratterizzano il territorio circostante. Guardaroba e bagno di cortesia si celano dietro una porta raso muro mentre ampi pannelli scorrevoli nascondono l’accesso alla cucina e alla zona notte. Pochi materiali, legno di rovere, legno laccato bianco opaco e vetro per cucire l’appartamento addosso alla proprietà come un abito sartoriale.

Share or Add Interno AT to your Collections
Project team
Legacy ER at Allen
next project

Legacy ER at Allen

Hospitals
1310 West Exchange Parkway, Allen, Texas 75013, USA - Build completed in 2014
View Project