Into the woods

Into the woods

Location
Genoa, Metropolitan City of Genoa, Italy | View Map
Project Year
2018
Category
Apartments
Anna Positano
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersValchromatValchromat | Engineered Coloured Wood
ManufacturersCORIAN® Design
ManufacturersFoscarini
ManufacturersKeraKoll
ManufacturersNEMO Lighting
ManufacturersSunbrella

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers

Into the Woods

gosplan architects as Interior Architects

The building is situated in the countryside near Genova, surrounded by a chestnut trees woods.

Before the refurbishment works, the house was characterized by a long corridor that completely cut the flat, leading to the several rooms arranged on both its sides. The project changed this one-directional principle by demolishing half of this corridor and introducing a cross-shaped furniture that manages the whole house introducing a second direction.

This huge furniture contains a stairs - connecting to an attic upstairs - and the suspended kitchen cabinets in the shorter cross arm, while the longer cross arm hosts the main closet and shelfs of the house. The bedrooms doors blend in this great blu closet that allowed to empty the former storage room and to realize a secondary bathroom in its place.

At the end of the corridor, a sliding mirror hides the master bedroom door.

In this way, people enter the flat by a large living room with an open kitchen. Opposite to the entrance, a short corridor leads to the other rooms.

The whole project deals with few materials and colors. The floor is covered by grey wooden floorboards in the living room and in the master bedroom, while the kitchen and the other rooms have a grey micro-cement flooring.

The furniture is custom made of natural durmast and colored medium density fiberboards.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Interior Architects
Huaxin Tiandi Campus in Shanghai
next project

Huaxin Tiandi Campus in Shanghai

Offices
Shanghai, China - Build completed in 2020
View Project