"La Fontaine" - Nursery St-Léonard, Switzerland

"La Fontaine" - Nursery St-Léonard, Switzerland

Architect
Mijong architecture design
Location
Rue des Ecoles 18, 1958 Saint-Léonard, Switzerland | View Map
Project Year
2013
Category
Nurseries
© Johannes Marburg

La Fontaine - Nursery St-Léonard, Switzerland

Mijong architecture design as Architects


At the foothills of the mountain and at the edge of the old village, the building integrates the topographical variations and articulates the different outdoor areas. The kindergarten, situated between the barns and the houses of the village, has a form that is in dialogue with the existing buildings. Its position delineates the edge of the schoolyard on the village side, softening the transition between public and private, old and new. The project takes advantage of existing infrastructure by building a ramp on top of the existing underground carpark’s ramp, offering both easy and compliant access to the building and allowing it to successfully address the main street. The extension to the school block continues and elongates the same form as the existing volume and lays it along the foot of the hill. The future extension of the gymnasium, clearly demarcates the Eastern limit of the school’s courtyard.


This story is available in multiple languages
Project Credits
Product Spec Sheet

Grand View Oak Residence
next project

Grand View Oak Residence

Private Houses
Los Angeles, CA, United States - Build completed in 2021
View Project