Le A

Le A

Architect
NBJ Architectes
Location
Lattes, France | View Map
Project Year
2020
Category
Offices

Office Building "A"

NBJ Architectes as Architects

The triangle geometry of the project gives all its character to the "A". We have worked to ensure that this form of building can offer to all floors, high-quality views and orientations to each office space,, at all hours of the day.

The location of the building stems from a logic entirely linked to the site.

Some angles have allowed the development of outdoor spaces specific to each work space, where architectural elements on the facade can filter the sunshine and provide privacy.

 

We set out to design a project with great user comfort for employees. Work on privacy and light comfort was at the heart of the project's thinking. 

 

Easily accessible from major highways and public transport, the operation is part of the landscape with contemporary architecture in its materiality and the quality of the spaces it offers while asserting its own identity. The strength of form combined with the unity of color aims to provide specific visibility to the building, making it easy to identify the businesses that reside there. The choice of white affirms the Mediterranean identity and reflects the light in order to limit energy storage and internal overheating. It is thus thanks to architectural devices, the color, the terraces, the finesse of the building allowing natural through ventilation that the project is part of an environmental approach aimed at user comfort.

 

This story is available in multiple languages
Share or Add Le A to your Collections
Project Credits
HOUSE OF TWO COURTYARDS
next project

HOUSE OF TWO COURTYARDS

Housing
Mumbai, Maharashtra, India - Build completed in 2018
View Project