Leytonstone House

Leytonstone House

Architect
Bradley Van Der Straeten
Location
London, United Kingdom | View Map
Project Year
2018
Category
Private Houses
Bradley Van Der Straeten

Leytonstone House

Bradley Van Der Straeten as Architects

A refurbishment and extension of a family home in Leytonstone.


The existing long narrow kitchen has been radically transformed by partially extending out to the side to create a new dining space and widen views onto the garden.


A rich palette of colour and materials have been used throughout the home that include a yellow lounge, a terrazzo showroom and a family bathroom with palm print wallpaper.

 

What was the brief?

To create more living space for a growing family. The two key priorities were making sure they had a very strong visual link with the garden and that they had enough space for a large dining table.

 

What were the key challenges?

Creating the additional space required, without extending the property too much and blowing the budget.

 

What were the solutions?

To extend only partly to the side. This created enough space for a large dining table, whilst also maintaining light into the existing living areas of the house and not blowing the budget.

 

Key products used:

Kitchen - Uncommon Projects
Glazing - Maxlight

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Glazing Maxlight
Product Spec Sheet
Glazing
Tree House in Burien
next project

Tree House in Burien

Private Houses
Burien, WA, USA - Build completed in 2017
View Project