MA House
Fernando Alda

MA House

Estudio Arquitectura Hago as Architects

The project relates the interior space with the garden, the sky and the surrounding landscape.

photo_credit Fernando Alda
Fernando Alda

For this reason, the building is revealed outside trough three large continuous windows in plan, consecutive in height that solves an indeterminate scale:

photo_credit Fernando Alda
Fernando Alda

• A large window inserts the ground floor on the garden.

• A skylight integrates the sunlight inside.

• A third window, on the first floor, frames the views of the arid surrounding rustic plots and the castle of Magacela.

photo_credit Fernando Alda
Fernando Alda

Functionally, the ground floor developes all the uses for the common life of the owners by two blocks, the day and night areas. Both areas are spatially related through a large diagonal skylight that crosses all the rooms, resizing the space with a double height. For the children, a second level is built that solves a couple of bedrooms and a bathroom, horizontally looking to the distant landscape.

photo_credit Fernando Alda
Fernando Alda

We believe that the project carry out three scales:

• A domestic scale (typological) directly linked to the client's way of life.

• A landscape scale (environmental) that links the architecture with the plot, the sky and the landscape.

• And an urban scale (morphological) that attends to the urban edge location of the plot.

photo_credit Fernando Alda
Fernando Alda
photo_credit Fernando Alda
Fernando Alda
Caption
Caption
Caption
Caption

 

Share or Add MA House to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Machine For Living In
next project

Machine For Living In

Apartments
Moscow, Russia - Build completed in 2017
View Project