C10 House

C10 House

Architect
Estudio Arquitectura Hago
Location
Madrid, Spain | View Map
Category
Apartments
Antonio Vázquez

Alvaro, the owner, is a landscape designer and seeks to create new sights into his house.

photo_credit Antonio Vázquez
Antonio Vázquez

The proposal extends the possibilities of a very limited surface home by entrusting the result to a work on the total volume of the flat.

photo_credit Antonio Vázquez
Antonio Vázquez

The former distribution had 5 different rooms with a restricted highness of 250cms on each one. 

photo_credit Antonio Vázquez
Antonio Vázquez

The project unveil all the volume capable of the house in order to understand the space as a whole. The Z-shaped floor allowed us to solve the program in a very simple way, dedicating one side to the kitchen and the other to a small bedroom suite where the room, dressing room and toilet are distributed in a millimetric way.

photo_credit Antonio Vázquez
Antonio Vázquez

A small patio completes the house, enhancing the interior perspectives and filling it with light. Inside, the height is enhanced by a large window that connects the bedroom with the main space. The scale is also highlighted through the coating materials. The original plasters are maintained up till the level of the former roofs and the brick texture that appears has been coated in white color.

photo_credit Antonio Vázquez
Antonio Vázquez

The result plays with the limits of the useful surfaces of the spaces enhancing it with the global highness, that´s how this 27 square meters house seems to be a complete and spacious apartment. A domestic landscape drawn to the measure of its owner.

photo_credit Antonio Vázquez
Antonio Vázquez
photo_credit Estudio Arquitectura Hago
Estudio Arquitectura Hago
photo_credit Estudio Arquitectura Hago
Estudio Arquitectura Hago

Read story in Español

Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More