MALEO Residence

MALEO Residence

Architect
Mitchel Squires & Associates
Location
Lombok, West Nusa Tenggara, Indonesia
Project Year
2018
Category
Private Houses

MALEO Residence

Mitchel Squires & Associates as Architects

The front and back facades on the first story are solid, providing covered exterior space while maintaining the volume’s geometric purity. A public-private transition is created at the villa entry, and continues down at ground floor level. Seen from outside, the solid-void composition can clearly be read. A long transparent façade encloses the open living space – the “void” – and two closed stone blocks at both ends mark the “solid” private spaces.


A direct view to the garden is offered by a fully glazed façade with an operable sliding door frames on both sides. The space is completely open, with a central freestanding living and dining room setting. A two stone book ends add warmth and an intimate scale to the overall light and open living area. From this protected yet transparent space, the unique geographic features can be experienced at its best as it changes throughout the seasons.


First floor (solid) mass includes 2 guest bedrooms with ensuites, 1 children’s room with bespoke double bunks and a master bedroom with feature outdoor private bath tub and cantilevered ceiling eve providing shading for exterior lounge deck. Outdoor spas in each self-contained private suite provide a wonderful place of relaxation for guests to enjoy the natural abundant surroundings


Ground floor (void) houses the living and dining room open on both sides inviting the coastal sea breeze up the hillside and through the villa allowing natural cooling and cross ventilation. Exterior entertainment areas take full advantage of the breathtaking 180-degree views of Jabon hills and Selong Belanak beach.


A unique space on this level includes the yoga and wellness studio. Open on 3 sides to the surrounding natural garden the space includes 4 ceiling hung hammocks which can be used to rest and relax or removed and substituted with TRX equipment for wellness workout.


Share or Add MALEO Residence to your Collections
Project team
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersGROHE
ManufacturersRoxy Glass
Product Spec Sheet
Manufacturers
by GROHE
Manufacturers
LONGHOUSE
next project

LONGHOUSE

Private Houses
Amersfoort, Netherlands - Build completed in 2016
View Project