Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
Malvarrosa Beach House

Malvarrosa Beach House

Architect
Paloma Bau Studio
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
German Cabo
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Interior furnitureCAPDELL
Nix, W by Capdell
Floor lamp – Tab FloorFlos
Interior furniturelebom
Odil, Koh Tao, Noah's Table
Central island - Bromo NaturalCosentino
Lamps, Beds, Terrace tableIKEA
LedsIlutrek

Product Spec Sheet
Interior furniture
Nix, W by Capdell by CAPDELL
Floor lamp – Tab Floor
Interior furniture
Odil, Koh Tao, Noah's Table by lebom
Central island - Bromo Natural
Lamps, Beds, Terrace table
by IKEA
Leds
by Ilutrek

Malvarrosa Beach House

Paloma Bau Studio as Architects

The purpose of the project was to develop a complete refurbishment of the interior of a traditional fisherman’s house in Malvarrosa’s neighborhood, the main city beach in Valencia city. 

 

The house had several pre-existing architectural characteristics that required the preservation in the new design, such as the ornamental elements of walls and ceiling on the main living room which frames, through three open accesses, the heart of the house, generated by an independent yellow box that contains the two bathrooms, which is introduced by an anthracite central island from the open kitchen space. 

 

The rest of the house develops through the yellow box, ending on the back side of the ground floor where three bedrooms and a rear patio are placed. 

 

The dividing walls of both sides permitted to install indirect perimetral lighting lines, which enforces the look of the former wooden slab and the new one, made of corrugated metal sheets. 

 

For the new use of the beach house, the floor throughout the whole house was done with a continuous polished concrete lining, which gives an industrial look to the property.

What was the brief?
The clients gave us freedom to operate in terms of design, and only gave us their needs in terms of number of rooms and bathrooms. So it was a real pleasure for us to design the project.

 

What were the key challenges?
We wanted to maintain the essence of thistraditional old house but combined with a curated contemporary design for its new use.

 

What materials did you choose and why?
We preserved and refurbished the original plaster moldings and the wood slabs and combined these with new parts of the house with metallic plate slabs. For the pavement, we chosea continuous concrete flooring in two colors.

 

Material Used :
Flooring: Trowelled Concrete
Doors: Steel frame and fluted glass / custom yellow lacquered doors

Roofing:
Central island: Bromo Natural - Dekton

Interior lighting:
Leds – Ilutrek
Lamps – Ikea
Floor lamp – Tab Floor - Flos

Interior furniture:  
Sofa – Odil – Lebom
Puf – Koh Tao - Lebom
Table – Noa´s table – Lebom
Chairs – Nix - Capdell
Dining Table – W – Capdell
Beds – Ikea
Terrace table – Ikea

This story is available in multiple languages
Share or Add Malvarrosa Beach House to your Collections
Project Credits
Products used in this project
The Sketchblock
next project

The Sketchblock

Apartments
Amsterdam, The Netherlands - Build completed in 2017
View Project