MCL Barn

MCL Barn

Private Houses
Bruson, Bagnes, Wallis, Switzerland - Build completed in 2018
Christophe voisin

MCL Barn

Alp'Architecture sàrl as Architects

Situated in a small hamlet on the heights of the village of Bruson, this barn was very close from collapsing when it was bought to be transformed by a couple who fell in love with the location.


Former, there was no basement and the barn lied directly on the ground. In order to make it habitable, a base was rebuilt with concrete and an extension added on the back that hosts two bedrooms, a bathroom and the technical room.

On the first floor, the 35 m2 available are entirely devoted to an open living room with many storage space.


Due to a difficult access, the barn was entirely dismounted and new wooden frame walls were brought and mounted by helicopter. The old facade planks were then treated, aligned and remounted on the frames.


Inside, the chosen materials alternate between modern and traditional and place emphasis on the larch wood. A custom fitted wall integrates the kitchen, storage space and a reading spot solving the arrangement of the open space.

Product Specifications
BrandCategoryProducts
DEC DorsazScreeds
GippaHeating and sanitaries
Guigoz and Filliez SAElectricity
H. BuchardCarpentry, wooden frames and wooden slab
JM SarrasinWatertightness and roofing
Ludo PeinturePaintings
Rolex Learning Center
next project

Rolex Learning Center

Research Facilities
Ecublens, Switzerland - Build completed in 2010
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter