A house with special ability.

AT26 architects as Architects

Another contemporary house in the neighbourhood of Bratislava, called Prievoz has a hidden story. It was designed for a very sympathetic young family.

As you are passing by the house, it might seem separated and looking away from the street. And you are definitely right this is the impression from the outside, but there is another story going on inside…

Sheltered parking space made of perforated iron plates, main living space with kitchen connected to the living room and bedrooms are joined into one big C-shaped volume. This volume is wrapped around a central green area with freshly mowed grass which can be easily liken to the Garden of Eden well known from ancient monasteries. A few hidden meanings could be found behind this simple design. The way how the C-shaped house opens its arms and hugs the garden is a symbol of this caring family.

The main guideline of the design is strongly connected to the household owners. One of the younger members of the family has special needs so it is important to stay connected at all times. Whether its visual connection meaning to have an overview of the situation from the distance or being able to react quickly if necessary. These are the conditions which transformed into principals for the design of the house. The garden and all the main spaces in the house are visually connected and easily accessible.

There it is the invisible story of MHL house narrated by letter C as a symbol of caring for others. Proof that for inspiration we don’t have to look far away, here it was found in the life of one family.

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Aluminium thermal break windowSCHÜCO
Product Spec Sheet
Aluminium thermal break window
by SCHÜCO
Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More