Mill Valley Residence

Mill Valley Residence

Architect
Diego Pacheco Design Practice
Location
Mill Valley, CA, United States of America | View Map
Project Year
2014
Category
Housing
Paul Dyer
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersNanaWallFolding Glass Walls
ManufacturersKnollBarcelona Chair
All Cabinetry Henrybuilt
ManufacturersAnn Sacks
ManufacturersBlue Star
Cement Tile Cle Tile

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
All Cabinetry
Manufacturers
Manufacturers
Cement Tile

Mill Valley Residence

Diego Pacheco Design Practice as Architects

A 1940 Mediterranean bungalow was opened up & reconfigured for indoor/outdoor open-plan living. The existing house was dark and cramped and had no connection to the outdoors. The walls between the separate rooms were removed to create a continuous open space that flows from the front entry through the Living Room / Kitchen / Dining into the backyard through a folding glass NanaWall. The Henrybuilt kitchen with a 20-foot-long marble island, vaulted ceiling, and 20-foot long skylight is the focal point of the public space that is now flooded with light from the new skylight and NanaWall.


The private side of the house, which contains a Master Suite and two kids’ bedrooms, is separated from the public side by pocket doors. An additional Guest Suite and Play room / Media room are located downstairs on the Garage Level. The sloping rear yard was terraced to create a flat area for outdoor living with a strong connection to the main public space, blurring the lines between interior and exterior.


Material Used:

1. All Cabinetry by HenryBuilt

2. Miele Appliances

3. BlueStar Range

4. 20-foot long Calacatta Marble Island

5. 20-foot long skylight over Island

6. Folding Glass NanaWall

7. White Fire Orb

8. Ann Sacks penny Tile

9. Cement Tile by Cle Tile

Share or Add Mill Valley Residence to your Collections
Project Credits
House in the Berkshires
next project

House in the Berkshires

Private Houses
Salisbury, CT, USA - Build completed in 2016
View Project